1 av 3
- Foto: TT
2 av 3
- Foto: iTunes
3 av 3
- Foto: TT

Åkesson startade kampanj för Boppers-artist – är nu etta på iTunes

Jimmie Åkesson ville att Jezelskis låt skulle komma etta på iTunes. Nu har han lyckats.


I helgen gick Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg av stapeln. Och på scen stod bland andra före detta Boppers-sångaren Peter Jezewski.

Att Jezewski skulle spela hölls hemligt in i det sista och avslöjades först på fredagkvällen. Men redan nu har hans uppträdande fått konsekvenser. I en intervju med Expressen säger Jezewski att han på grund av sitt framträdande på SD-jippot fått en spelning inställd och därför ska förlorat en halv miljon i intäkter.

– Visst hade jag räknat med en och annan känga när jag tog ställning, men det här är makabert. Jag straffas för mina åsikter, säger Jezewski till Expressen.

Och tidigare i dag startade Jimmie Åkesson igång en kampanj för att rädda Jezewskis ekonomi. Typ.

På sin officiella Facebook uppmanade Åkesson SD:s väljare att gå in på iTunes och köpa artistens inspelning av Jeannie's Coming Back.

Och nu på eftermiddagen står det klart att kampanjen lyckats. Jezewskis inspelning av låten ligger etta på svenska iTunes.

– Peter Jezewski är en levande svensk legendar som nu på grund av sitt framträdande under Sommarfestivalen råkat ut för människor som inte gillar olika, säger partiets informationschef Henrik Gustafsson till Nyheter24, och fortsätter:

– Vi känner att vi gladeligen bistår med att sprida hans musik med önskemålet att våra sympatisörer backar upp en av få svenska artister som offentligt kommenterat vårt parti i positiva ordalag.

En av artisterna som var med och skrev låten för 25 år sedan är Alexander Bard. Men han menar att han har "viktigare saker att tänka på" än att sverigedemokrater sjunger hans låtar.

– Jag känner ingenting inför det. De kan väl sjunga mina låtar om de vill, jag har inga synpunkter, säger Alexander Bard till Nyheter24.

Tjänar du några pengar nu när låten toppar iTunes?

– Självklart får jag en liten slant när någon köper någon av mina låtar, men det handlar om mikroskopiska summor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du The Boppers?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

1 timme sedan
Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4. En lokförare ska vara skadad.