KD-politikern tog bort sitt inlägg på Facebook – men verkar inte ångra sig.
KD-politikern tog bort sitt inlägg på Facebook – men verkar inte ångra sig. - Foto: TT

KD-politikerns osmakliga uttalande: "Facebook gör dig homosexuell"

KD-politikern Kauko Antbacke menar att en inte föds som homosexuell, utan att vi blir smittade, precis som barn smittas av scharlakansfeber.


Förra veckan publicerade Smålandsposten en intervju med Växjö stifts biskop Fredrik Modéus. Där sade biskopen att kyrkan står bakom det som regnbågsflaggan uttrycker och att Gud har skapat oss människor olika och homosexualitet och heterosexuell kärlek är lika mycket värda.

Men det höll inte kommunpolitikern Kauko Antbacke (KD) med om. Efter artikeln skrev han på sin Facebook "Detta är inte sant. Rent av struntprat. Gud skapade människan till sin avbild och inte till transvestiter, lesbiska, bögar, pedofiler, nekrofiler, fanatiker, ateister, rika, fattiga, Israelhatare, osv. Vi alla föds nollställda, alltså lika (undantaget det genetiska arvet)"

Men sedan raderade han inlägget. Men han verkar inte direkt ångra sig.

För i en intervju med Smålandsposten försvarar han sitt uttalande och skyller det hela på... Facebook.

– Gud skapade inte oss olika, han skapade oss till sin avbild. Både du och jag är födda nollställda, utom det genetiska arvet. Men under livets gång tar vi in intryck utifrån, från vår omgivning. Vi smittas som ett litet barn av scharlakansfeber och vi vet inte varifrån sjukdomarna kommer, säger Kauka Antbacke till Smålandsposten.

Han menar alltså att en inte föds som homosexuell. Utan att det är något som skapas av omgivningen, enligt honom.

– Det skapas av det moderna samhället, av alla annonser, reklam, skolan, omgivning, Facebook, mail och appar. Det är samhällets normer som påverkar oss i en viss riktning.

Och på frågan om Kauko tycker det är fel att vara transvestit, lesbisk eller bög? Ja, då svarar han så här:

– Det behåller jag för mig själv, säger han till Smålandsposten.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

Två tåg i krock: "Arbetsplatsolycka"

Två tåg har krockat i Upplands Bro, enligt TV4.

Attacker mot flera kraftverk i Ukraina

Ryssland har anfallit Ukraina med en ovanligt stor mängd robotar och attackdrönare under natten till fredag.

Så begränsar du köp i barnens spelappar i påsk

I många av barnens populära spelappar kan man köpa saker i spelen. Till påsk är det också flera av dem som har tidsbegränsade erbjudanden. Det balanserar på gränsen till vad som är lagligt, enligt Sveriges konsumenter.

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Ett förslag har presenteras: Snus med högre nikotinhalt än 12 milligram per gram bör förbjudas. Slås förslaget igenom kan snusvarianter av bland annat General, Kaliber och Velo förbjudas.

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.