1 av 3
- Foto: TT / TT
2 av 3
- Foto: TT
3 av 3
- Foto: TT

Hotellet ställde in spelning – efter hot från SD har de ångrat sig

Efter att artisten Peter Jezewski sagt att han sympatiserade med SD ställdes en av hans spelningar in. Men det har snabbt ändrats.


Det är många turer i det här, så var beredd. Det har gått snabbt.

Förra helgen hade Sverigedemokraterna en sommarfestival. Där spelade Peter Jezewski och i samband med det förklarade artisten att han sympatiserade med partiet.

Det skulle leda till att en av hans spelningar ställdes in. Jezewski hade en julkonsert planerad på hotellet Gustaf Fröding i Karlstad, men efter att hans politiska sympatier blivit kända avbokade hotellet spelningen med honom.

Sverigedemokrater blev sura, verkligen jättesura, och uppmanade till bojkott av hela kedjan Best Western, som hotellet ingår i. Hotellet fick till och med ta emot ett bombhot över telefon.

Men nu har vindarna vänt efter att VD:n för hela hotellkedjan, Patrik Mörkfors, sagt sitt. I ett pressmeddelande förklarar han att beslutet att ställa in spelningen rivs upp.

– Naturligtvis är människor av alla politiska åsikter välkomna till vårt hotell och vår kedja. Demokrati och öppenhet är oerhört viktiga delar av vår värdegrund. Vi inser nu att vårt beslut upplevdes som något annat, skriver Mörkfors i uttalandet.

Enligt Expressen är bakgrunden just SD:s bojkott. Partiet ska i ett mejl meddelat hotellkedjan att de avbokar alla sina planerade besök hos hotell inom Best Western – om de inte fick en officiell ursäkt. Om det stämmer så fungerade det alltså att hota med bojkott.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt av hotellet att ångra sig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.