Det är svintung kris inom L just nu.
1 av 4
Det är svintung kris inom L just nu. - Foto: TT
Birgitta Ohlsson har fått en ordentlig tillsägelse.
2 av 4
Birgitta Ohlsson har fått en ordentlig tillsägelse. - Foto: Maja Suslin/TT
Partisekreteraren Maria Arnholm.
3 av 4
Partisekreteraren Maria Arnholm. - Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT
Jan Björklund.
4 av 4
Jan Björklund. - Foto: Claudio Bresciani/TT / Claudio Bresciani/TT

Superkrisen fortsätter – nu får Jan Björklund kritik från sina egna

Det här gick verkligen inte som Liberalerna hade hoppats. Nu vill ett förbund i partiet att partiledningen ställer sina platser till förfogande.


Stormen kring Liberalerna, som ligger riktigt risigt till i opinionsmätningarna just nu, fortsätter. Igår blev populära L-politikern Birgitta Ohlsson petad från partiets förtroenderåd efter att ha gått emot partiledningen i viktiga frågor.

Tanken var att detta skulle lugna ner kaoset i partiet lite – men det verkar bara ha blivit värre. Redan igår gick flera partihöjdare ut och backade Birgitta Ohlsson, och i dag kräver Liberalerna i Kronoberg att hela partiledningen ska ställa sina platser till förfogande.

– Det som har skett i dag visar att vi har allvarliga problem med hur partiet leds, annars hade den situation som har utspelats inför media i dag överhuvudtaget inte uppstått, säger Gunnar Nordmark, förbundsordförande i L i Kronoberg, till Sveriges Radio.

Sitter Björkis verkligen säkert?

L i Kronoberg menar också att det inte är självklart att Jan Björklund kan sitta kvar som partiledare efter nästa partikongress.

– Det tycker jag att den här processen får visa. Det kan vara den nuvarande partiledaren, det kan vara någon annan. Men vi kan inte ha processer i partiet som gör att vi hamnar i den situation som vi gjorde i dag. Det måste vi rätta till och det måste vi rätta till i god tid inför nästa val, säger Gunnar Nordmark till SR.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

igår 22:16
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.