1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

​Nu höjs bensinskatten igen – kan snart vara högsta i hela världen

Regeringen tycker uppenbarligen att bensinen är på tok för billig.


Många tycker redan att det är på tok för dyrt att tanka en full tank – men nu kommer regeringen göra det ännu dyrare att fylla upp kärran. Enligt Dagens Nyheter kommer skatten på bensin höjas med 23,75 öre från årskiftet.

Men inte nog med det. Regeringen kommer också att automatiskt höja skatten på bensinen varje år. Det har fått branschfolk att gå i taket. Enligt DN menar Bil Sweden att skatten snart kan vara högst i världen.

– Politikerna säger att vi ska hålla landsbygden levande, men det här är det värsta knivhugget du kan ge i det avseendet, säger Bil Swedens vd Bertil Moldén till TT enligt DN.

Enligt regeringen gör det inte så mycket att skatten höjs, eftersom bensinpriset är så lågt. Men den förklaringen köper inte Bil Sweden.

– Vad händer om det blir en kris igen och oljepriset stiger, finns det då följsamhet åt andra hållet? Det kan ingen svara på, säger Bertil Moldén till TT, skriver DN.

Det är inte bara bensinskatten regeringen höjer. Även tv-avgiften kommer att höjas – läs mer om det här.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är bensinskatten för hög?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Imam hetsade mot judar – döms

Trevande optimism i Qatar – men mycket kvarstår

Israels chefsförhandlare David Barnea har lämnat Qatar, men samtalen om vapenvila fortgår.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Skövde

"Vid koprsningen Ekängsvägen - Majorsgatan är det en fotgängare som blir påkörd av en bilist.", skriver polisen på sin hemsida.

Narkotikaförsäljning jämförs med serviceyrke

Försäkringskassan återkräver nästan 900 000 kronor från en man som fått sjukpenning samtidigt som han sålt narkotika. I sitt beslut jämför Försäkringskassan narkotikaförsäljningen med ett serviceyrke, rapporterar P4 Kalmar.

Oppositionen: Brist på förslag här och nu

Miljöpartiet och Centerpartiet tycker att regeringens energiproposition ekar tom på förslag här och nu. Vi och industrin vill ha ett mål nu för 2030 och för 2035. Det är nu vi behöver omställningen, det är nu vi behöver den förnybara energin, säger MP:s språkrör Daniel Helldén.

Ja till omstridd säkerhetslag i Hongkong

Hongkongs parlament har röstat ja till en ny hård säkerhetslag, som ska ge regimen ännu större möjligheter att slå till mot politiskt missnöje.