Anna Kinberg Batra vill ge mer pengar till polisen.
1 av 3
Anna Kinberg Batra vill ge mer pengar till polisen. - Foto: TT
Sammanlagt kommer det handla om en satsning på 1,5 miljarder.
2 av 3
Sammanlagt kommer det handla om en satsning på 1,5 miljarder. - Foto: TT
Anna Kinberg Batra och Beatrice Ask på pressträff i dag.
3 av 3
Anna Kinberg Batra och Beatrice Ask på pressträff i dag. - Foto: Stina Stjernkvist/TT

Moderaterna storsatsar på polisen – vill öka lönerna med 2 000 i månaden

Moderaterna presenterade i dag en satsning från sin kommande budget, och det kommer då innebära klirr i kassan för landets poliser


Situationen för landets poliser har diskuterats hett den senaste tiden. Och nu vill Moderaterna att poliser ska tjäna mer pengar. Sammanlagt handlar satsningen om drygt 1,5 miljarder de kommande fyra åren.

Det skulle i så fall innebära att varje polis får 2 000 kronor mer i sitt lönekuvert. Detta presenterade Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra på en pressträff på fredagen.

– Polisen måste kunna göra sitt jobb och stanna längre i yrket. I dag är det för många som lämnar polisyrket, och vi behöver alla poliser vi kan få. Vi behöver fler poliser, men polisen måste också ha förutsättningar att göra sitt jobb, alltså att säkra tryggheten i landet, säger Anna Kinberg Batra till Nyheter24.

Det är staten och polisen som ska komma överens om exakt var lönepengarna ska hamna någonstans. Men Anna Kinberg Batra vill gärna se att det är poliser i yttre tjänst som får ta störst del av kakan.

– Det är klart att när avhoppen från polisen ökar vore det bra om fler ville stanna i sin tjänst, säger Anna Kinberg Batra.

Förutom lönelyftet vill Moderaterna satsa på att förbättra utrustningen för polisen, och ha 2 000 fler poliser.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är det här ett bra förslag?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

1 timme sedan

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

3 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

3 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

3 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

igår 21:30
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.