- Foto: TT

Kent Ekeroth i våldsamt krogbråk – polisanmäld för misshandel

Kent Ekeroth ska ha slagit till en man i ansiktet – nu polisanmäls Sverigedemokraternas toppnamn.


Sverigedemokraternas toppolitiker Kent Ekeroth har blivit polisanmäld för att ha slagit en man i ansiktet natten till torsdagen.

Enligt Aftonbladet ska Ekeroth ha gett en man ett knytnävesslag i ansiktet i en krogkö. Enligt Aftonbladet skedde det hela efter att Ekeroth nekats inträde till en nattklubb vid Stureplan i centrala Stockholm.

Och Ekeroth erkänner nu att han slagit mannen.

”Jag försvarade mig reflexmässigt genom att ge angriparen en lättare örfil”, skriver Ekeroth i ett sms till Aftonbladet.

Bråket ska ha skett vid halv tre natten till torsdag.

– Nu ska vi vidta de vanliga utredningsåtgärderna för att försöka bringa klarhet i vad som hänt, säger Lars Byström, presstalesperson vid Stockholmspolisen, till Aftonbladet.

Senare under dagen uppmanade partiledare Jimmie Åkesson Kent Ekeroth att ta en timeout.

Nyheter24 söker Sverigedemokraterna och Kent Ekeroth

Det är inte första gången Ekeroth hamnar i bråk på Stureplan som slutar med polisanmälan – läs här om förra gången det hände

Och för inte så länge sedan blev Ekeroth utslängd från en krog – läs mer om det här

Kent Ekeroth var också inblandad i ett "seig heil"-gräl på krogen en gång – läs mer om det här

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Ekeroth få sparken nu?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisens skarpa uppmaning till dig i påsk – det ska du tänka på

Hyresvärd vill vräka par som inte sopsorterar: "Inte ute efter folk”

Ett par i Malmö kan vräkas efter att ha slarvat med sopsorteringen. I en intervju med Hem & Hyra säger hyresvärden att slarvet tyder på att det finns "en massa bråte" i lägenheten.

Oväntat liten ökning av tysk arbetslöshet

Arbetslösheten i Tyskland ökade med 4 000 personer i mars. Det var färre nya arbetslösa i EU:s största ekonomi än väntat. Snittprognosen bland analytiker låg på en ökning på 10 000 personer, enligt en sammanställning av prognoser gjord av Bloomberg.

FI: Banker dåliga på hållbart sparande

Investeringsrådgivare är dåliga på att hjälpa kunder som vill spara hållbart, anser Finansinspektionen (FI). Alla banker och företag som granskats uppvisar brister. De behöver informera på ett enkelt sätt, säger Axel Engström på Finansinspektionen om rådgivarna.

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Wall Street Journals reporter Evan Gershkovich har suttit ett år i ryskt förvar. I veckan förlängdes hans häktning för femte gången. För familjen hemma i USA fortsätter mardrömmen.

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.