1 av 3
2 av 3
3 av 3

Ungdomsförbundet: "Vi skulle vilja ringa alla poliser och be dem dö"

Syndikalistiska Ungdomsförbundet lade under veckan upp en tweet där de skriver att de önskar att alla poliser dog.


I veckan lade det vänsterevolutionära ungdomsförbundet Syndikalistiska Ungdomsförbundet (SUF) i Göteborg upp en tweet där de skrev att de skulle vilja be alla poliser att dö. Och de lägger till att de gärna vill att det ska ske på ett plågsamt sätt.

Längre ner skriver SUF att det hela ska vara en referens till Karin "Kakan" Hermanssons blogginlägg där hon ber alla poliser om ursäkt efter hennes uppmärksammade tweet för tre år sedan.

"Jag skulle helst av allt vilja ringa till dem allihopa, be om ursäkt för att jag sårat dem", skriver hon.

Reaktionerna på SUF:s tweet har varit många och flera personer skriver att de borde anmälas, andra ifrågasätter vem de tänker ringa när de själva skulle behöva hjälp av polisen om nu alla poliser varit döda. En person bjuder till och med hem dem på fika med sin pappa som är polis.

SUF har ännu inte svarat på inbjudan. De har även avböjt att kommentera tweeten när Nyheter24 kontaktade dem.

Vad är SUF?

Syndikalistiska Ungdomsförbundet är ett vänsterrevolutionärt ungdomsförbund som även har band till syndikalistiska Sveriges arbetares centralorganisation. De klassas även som en av de mest aktiva anarkistiska grupperna i Sverige i dag av SÄPO.

Nyheter24 har tidigare skrivit om att Syndikalisterna anklagats för hot och trakasserier i samband med en strejk och att SD:s ungdomsförbund nu vill att alla svenska medborgare ska DNA-registreras.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde polisen ta hårdare tag mot vänsterextremister?
Tack för din röst!