Anna Kinberg har ändrat sig.
1 av 3
Anna Kinberg har ändrat sig. - Foto: TT
Nu förklarar hon varför.
2 av 3
Nu förklarar hon varför. - Foto: TT
Anna Kinberg Batra är Moderaternas partiledare.
3 av 3
Anna Kinberg Batra är Moderaternas partiledare. - Foto: TT

Anna Kinberg Batra har ändrat sig om invandringen

Anna Kinberg Batra är inte längre för fri invandring. Nu förklarar hon varför.


Den senaste tiden har det varit stor debatt om invandring och integration – vissa tycker att Sverige ska vara hårdare i frågan, andra vill ha en mjukare stil.

Ett parti som svängt ordentligt sen valet 2014 är Moderaterna. Nu skriver partiledaren Anna Kinberg Batra om varför hon ändrat sig om invandringen.

”Under flera år valde Sverige en migrationspolitisk väg som avvek från såväl våra nordiska grannar som resten av Europa. Under kort tid har Sverige i förhållande till vår storlek tagit emot fler människor från andra länder än något annat jämförbart land", skriver Kinberg Batra på Aftonbladets debattsida.

Hon skriver också att Sverige inte "klarat uppgiften" att se till att invandrare kan etablera sig i Sverige.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra.

Därför har nu Moderaterna omprövat sin politik, med skärpt kontroll på gränserna och tillfälliga uppehållstillstånd, något som också regeringen drivit igenom.

”Ett anständigt samhälle ska hjälpa människor på flykt – men inget land kan hjälpa alla. De som kommit till Sverige måste också komma in i samhället”, skriver Kinberg Batra i Aftonbladet.

Ett parti som gått bra senaste tiden är Sverigedemokraterna. Nyligen uttalade sig Jimmie Åkesson om hur han tror det kommer gå i valet 2018 – läs om det här!

Och Moderaterna ser ut att vara i en djup kris just nu – nyligen publicerades en mätning där SD nästan var lika stora som M. Läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Kan du tänka dig rösta på Moderaterna?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ditt snus kan försvinna – här är hela listan

Misstänkt våldtäkt utomhus – man i 20-årsåldern anhållen

Natten till fredagen greps en man misstänkt för våldtäkt i Åre. Mannen, som är i 20-årsåldern, är nu anhållen av åklagare. Polisen har genomfört förhör med vittnen, den misstänkte och offret, som är en kvinna. Man har också fotodokumenterat den misstänkta brottsplatsen.

Morgonens nyheter 29 mars

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Tyskt pollen drar in över Sverige i påsk

Björken blommar inte än. Ändå kan den känslige åka på en pollensmäll under påsken. Förklaringen ligger i luftströmmen söderifrån.

Tidig eller sen påsk – fullmånen avgör

Julen inträffar punktligt varje år. Men påsken? Där kan det skilja en månad. Anledningen är lika mycket religiös som astronomisk.

Biden fick hjälp av Obama och Clinton på scen

USA:s president Joe Biden fick på torsdagskvällen sällskap av sina företrädare Barack Obama och Bill Clinton vid ett insamlingsevenemang i New York på torsdagskvällen. De tre deltog i ett samtal där allvar blandades med skämt, modererat av Late Night-programledaren Stephen Colbert.