Schulman går till hård attack mot Marcus Oscarsson.
Schulman går till hård attack mot Marcus Oscarsson. - Foto: TT / Faksimil TV4 / Picmonkey

Alex Schulman sågar TV4:s Marcus Oscarsson

Alex Schulman tycker att TV4 borde stoppa profilen och politiska kommentatorn Marcus Oscarsson.


Alex Schulman och Sigge Eklunds podcast, är en av Sveriges populäraste podcaster och drar in sjukt mycket pengar till mediaprofilerna.

I sitt senaste avsnitt börjar de diskutera en annan känd person: TV4:s politiska kommentator Marcus Oscarsson och det är hårda ord.

– Jag skulle vilja ta det här tillfället i akt att leda i bevis att Marcus Oscarsson är Sveriges farligaste man, säger Alex till Sigge.

Som exempel tar Schulman upp en Facebookstatus av Oscarsson. Det är fem punkter för att "Vända oro till framgång" i Europa och Sverige.

Inlägget handlar bland annat om att säkra Europas gränser och att hjälpa flyktingar på plats. Enligt Oscarsson är de fem punkterna ett recept "För Europas överlevnad".

Det här skulle kunna tolkas som att Oscarsson satsar på en egen politisk karriär och just den tolkningen gör Alex och Sigge.

Schulman tycker det hela är högerpopulism, något som en reporter så klart inte borde ägna sig åt.

Att döma av kommentarerna under FB-inlägget är det många som gillar Oscarssons politiska budskap.





– Det här är så jävla kusligt och intressant, för han är den perfekta blandningen av Jimmie Åkesson och Bert Karlsson, säger han och fortsätter:

– Jag menar allvar. Vi måste börja ta den här mannen på allvar och jag tror att han måste stoppas framför allt av TV4. De borde konfrontera honom genast och säga 'Du måste välja, antingen är du politisk expert på TV4, men då kan du inte samtidigt publicera storpolitiska räddningsprogram för Europa', säger Schulman.

Men några som verkligen gillar Oscarsson är Sverigedemokraterna – läs mer om det här!

På fredagseftermiddagen kallade TV4 till krismöte – läs mer om det här

Nyheter24 har tidigare skrivit om när Marcus Oscarsson bjöd på en nakenchock i rutan. Läs också om varför Alex Schulman säger att den egna podden är "Dömd att dö".

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande nyheter.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Marcus Oscarsson?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.