Jimmie Åkesson berättar om sjukskrivningen i sin nya bok.
1 av 3
Jimmie Åkesson berättar om sjukskrivningen i sin nya bok.
Jimmie Åkesson gör comeback i Skavlan.
2 av 3
Jimmie Åkesson gör comeback i Skavlan. - Foto: TT
Jimmie Åkesson i sin sista debatt innan sjukskrivningen.
3 av 3
Jimmie Åkesson i sin sista debatt innan sjukskrivningen. - Foto: TT

Åkesson berättar sanningen bakom sjukskrivningen: "Det höll inte"

Nu avslöjar SD-ledaren nya detaljer om sin sjukskrivning efter valet 2014.


Kort tid efter valet 2014 slog nyheten ner som en bomb i Sverige – SD:s partiledare Jimmie Åkesson skulle sjukskriva sig på obestämd tid. Mattias Karlsson gick in som vikarierande partiledare, och under en lång tid visste ingen hur pass mycket Åkesson var inblandad i arbetet eller vad som sas inom partiet.

Nu berättar Jimmie Åkesson om tiden i nya boken "10 år som partiledare". Själv skriver han att han bestämde sig för att han behövde vila den 8 oktober 2014 efter en riksdagsdebatt.

"Det höll inte längre. Direkt efter debatten bokade jag ett flyg hem till Blekinge", skriver Åkesson i boken.

I boken skriver Åkesson också att han bestämde sig för att gå ut med nyheten via Facebook, "utan gammelmedias obligatoriska filter".

"Jag publicerade, slog igen datorn och avskärmade mig från politiker, medier och jobb under ett antal veckor", skriver Åkesson, som menar att han höll sig borta från politik och nyheter ända fram till budgetkaoset i november.

Strax innan jul samlades SD-eliten hemma hos Åkesson, och diskuterade det nyval som man fortfarande trodde skulle hållas till våren. Framåt våren började Jimmie Åkesson sakta återvända som partiledare. Dock skriver han nu att det kanske gick lite väl fort.

"Jag skulle ju ta det lugnt efter sjukskrivningen. Lyckligtvis slutade det hela väl, och jag fick bevis på att jag skulle hålla både fysiskt och psykiskt", skriver Jimmie Åkesson i "10 år som partiledare", som ges ut på förlaget Asp och Lycke.

Jimmie Åkesson har tankar om hur det kommer gå för SD i nästa val – läs mer om det här!

En ny mätning har visat att Sverigedemokraterna plockat väljare från alla partier sedan 2014 – läs mer om det här.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

S: Bevaka unga kriminella dygnet runt

Trump om Ukraina: Sätt fart, Europa

Varför ger Europa inte mer pengar till Ukraina, frågar USA:s expresident Donald Trump, och Republikanerna sannolika presidentkandidat i höstens val, på sin sociala medieplattform Truth.

Spindel, ostron och rävsvans: Här är de konstigaste föremålen som glömts i taxin

Att unna sig en taxiresa för att komma fram snabbare till destinationen är inte ovanligt. Det som däremot är mer ovanligt är föremålen som glöms kvar i taxin. Uber har listat de mest unika och vanligaste sakerna som lämnats kvar efter resan, både i Sverige och globalt.

Nio års fängelse för grova brott på hotell

Flera personer greps i en uppmärksammad polisrazzia på Skänninge stadshotell i september 2023. En 26-årig man som greps vid tillslaget döms nu för grovt narkotikabrott och människorov till nio års fängelse.

Fem års fängelse – hade 11 ton sprängmedel

Två män döms av Haparanda tingsrätt till fängelse efter att ha förvarat tonvis med sprängmedel utan rätt tillstånd.

Begränsad attack mot Iran – därför skedde den

Flera mål i Iran har attackerats med drönare. Anfallet är enligt amerikanska och israeliska mediekällor Israels svar på Irans attack i helgen.