Nya undersökningen visar vad väljarna bryr sig mest om.
1 av 3
Nya undersökningen visar vad väljarna bryr sig mest om. - Foto: TT
Sjukvård har tagit över förstaplatsen.
2 av 3
Sjukvård har tagit över förstaplatsen. - Foto: TT
Följt av skola och utbildning.
3 av 3
Följt av skola och utbildning. - Foto: TT

Här är viktigaste frågan för svenska väljarna

Det har skett stora förändringar här!


Väldigt länge – inte minst det senaste året – har det varit väldigt mycket diskussion om invandring och integration i Sverige.

Och i augusti förra året svarade hela 64 procent av väljarna att invandring var en av de viktigaste frågorna för dem när de valde parti.

Nu har den siffran sjunkit ordentligt. I en ny Novus-undersökning svarar 55 procent att invandringen är en av de viktigaste frågorna, skriver SVT.

– När flyktingströmmen nu inte längre är okontrollerad in till Sverige är det också lättare för väljarna att fokusera på vad pengarna ska gå till, säger Novus vd Torbjörn Sjöström till SVT.

Sjukvård är viktigaste frågan för väljare.

Nu har istället sjukvården tagit över ledartröjan. 57 procent hade listat sjukvård som en av de viktigaste frågorna. 56 procent svarade att skola och utbildning var en av de viktigaste frågorna.

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof är inte förvånad över utvecklingen.

– Jag är inte förvånad över det här. Det svenska välfärdssamhället är på väg att raseras och det ser väljarna. Huvudförklaringen är den stora grupp människor som kommit till Sverige som gör det svårt att upprätthålla välfärden på den höga nivå som vi haft i Sverige i årtionden, säger han till SVT.

Nyligen kom siffror på hur mycket svenska skolelever skolkar – läs mer om det här!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Är sjukvård viktigaste frågan för dig?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.