1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

Mona Sahlin får skandalpris: "Etablissemangets mest uthålliga skandalkändis"

Frågan är om hon blir så glad för detta...


Att få pris är ju oftast väldigt trevligt. Men frågan är om före detta sosseledaren Mona Sahlin är jätteglad över att hon nu tilldelas ett ökänt snuskpris.

Det är Johnny Bode-sällskapet som nu ska tilldela Johnny Bode-priset till Mona Sahin. För att få priset måste man ha ”trampat i klaveret, skapat en skandal eller på annat underhållande sätt visar fräckhet”, enligt sällskapets hemsida.

"Det speciellt med Mona Sahlin är inte varje enskild incident i sig, utan att hon i likhet med Johnny Bode aldrig slutar förbluffa allmänheten med nya tilltag. Hon har likaså haft en enorm förmåga att göra comeback”, skriver sällskapet i sin motivering, enligt sin hemsida.

Johnny Bode var en känd svensk musiker under 1900-talets första halva. Han var mycket känd för sitt vilda liv, sitt slöseri och snuskiga visor.

Tidigare har kändisar som Marcus Birro, Niklas Strömstedt och Ken Ring fått priset.

Nyligen kom det fram nya uppgifter i Mona Sahlins intygsskandal – läs mer om det här!

Vill du läsa mer om politiska skandaler? Här är några av de värsta någonsin!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Förtjänar hon priset?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ruttet påskägg för skattebetalarna: Kommunchef tappade bort miljard

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

1 timme sedan
Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

1 timme sedan
Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

1 timme sedan
Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.