Karlsson till attack mot Annie Lööf: "Löfvens närmaste vän"

Sverigedemokraterna verkar vara väldigt besvikna på Annie Lööf.


Det blev en kaotisk torsdag i svensk politik. Allt började med att Moderaternas Anna Kinberg Batra gick ut och sa att hon ville att Alliansen skulle lägga fram ett eget budgetförslag för att på så sätt fälla regeringen.

Men den planen sabbades ganska kvickt när Centerpartiets Annie Lööf meddelade att hon inte kommer att stödja sådana planer, eftersom det skulle ge för mycket makt till Sverigedemokraterna.

– Sverigedemokraterna är främlingsfientliga. Det är ett populistiskt parti med nazistiska rötter. Jag har ingen tillit till dem eller deras företrädare, sa Lööf till Nyheter24 efter presskonferensen.

Och nu går SD-toppen Mattias Karlsson till hård attack mot Lööf.

”Hej Annie, med anledning av att du idag återigen visat att du är Löfvens närmaste vän genom att rädda socialdemokraternas maktinnehav för nionde gången sedan valet, så tycker jag faktiskt att det är hög tid att du håller ditt löfte från 2013 och äter upp din högra sko”, skriver Mattias Karlsson på Facebook.

Det hela syftar på att Annie Lööf 2013 sa att hon hellre skulle äta upp sin högra sko än att sitta som stödparti åt en socialdemokratiskt ledd regering.

Och det var inte bara Karlsson som gjorde den kopplingen. Även Benjamin Dousa, ordförande för Moderata Ungdomsförbundet, twittrade om det.

Annie Lööfs förklaring till att man inte ville ställa upp och fälla regeringen var att omvärlden är osäker just nu, och att Sverige inte behöver politiskt kaos.

Idag kom också en ny undersökning som visar att Sverigedemokraterna faktiskt gått om Moderaterna – läs mer om det här.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du att Annie Lööf ska äta upp sin sko?
Tack för din röst!
Senaste nytt

700 instängda i australisk avkrok

Israel uppges ha attackerat mål i Syrien

Israel har attackerat flera militära mål på landsbygden utanför Damaskus natten till tisdag, enligt statliga syriska medier.

USA: Vapen förstörda i Jemen

Sju sjömålsrobotar, tre attackdrönare och tre containrar med vapen tillhörande den Iranstödda Huthirörelsen i Jemen förstördes av USA:s militär under måndagen, enligt ett uttalande.

SAS kan få böta – passagerare saknade covidtest

1 timme sedan
Flygbolaget SAS kan få böta i Danmark för att ha brutit mot reglerna under coronapandemin.

Örebro bötfäller sig själv efter bygglovsmiss

2 timmar sedan
Bygg- och miljönämnden i Örebro bötfäller markplanerings- och exploateringsnämnden i samma kommun efter att man missat att ett tillfälligt bygglov för en parkeringsplats gått ut, skriver Nerikes Allehanda.

Nvidia presenterar ny AI-processor

3 timmar sedan
Amerikanska chiptillverkaren Nvidia presenterar en ny processor som vd Jensen Huang hoppas ska stärka bolagets dominans inom AI-hajpen, som redan gjort bolaget till världens tredje högst värderade börsbolag.