Anna Kinberg Batra tillsammans med sin man David.
1 av 2
Anna Kinberg Batra tillsammans med sin man David. - Foto: TT
Paret har varit gifta sedan 2002.
2 av 2
Paret har varit gifta sedan 2002. - Foto: TT

David Batra om att vara gift med moderatledaren: "Ett extremt liv"

Det är kanske inte alltid så lätt att vara gift med en av Sveriges mäktigaste. Nu berättar komikern David Batra om äktenskapet med Anna.


Det finns inte många par i Sverige som är så pass välkända som David Batra och Anna Kinberg Batra. Han är en av Sveriges populäraste komiker – hon kan bli landets första kvinnliga statsminister nästa år.

Men det är inte speciellt vanligt att David eller Anna uttalar sig om äktenskapet, eller om privatlivet överhuvudtaget. Men nu berättar David Batra hur det är att vara gift med Moderaternas partiledare samtidigt som han ska hålla humorkarriären igång.

Nu ska han ut på turné med en ny show som handlar om att han är gift med en toppolitiker.

– Egentligen är man nog fast i hjulet som alla andra som har barn och familj och ska få allt att funka. Men ibland kan jag tänka att "kommer folk att känna igen sig i det här?". Det har ju blivit lite av ett extremt liv jag hamnat i, säger David Batra till Aftonbladet.

Anna Kinberg Batra och David.

Han berättar också om hur Säpo-vakter följer med till dagis och till badstranden – och hur det påverkar familjelivet.

– Är man på en badstrand och man kommer hela familjen och Säpovakter, då syns man väldigt mycket på glasserveringen. Det är en vanesak men är fortfarande lite lätt besvärande, säger han till Aftonbladet.

Men man får ändå intrycket av att Batra verkligen har stor respekt för sin fru och det svåra uppdraget hon har.

– Det händer saker hela tiden och det blir aldrig tråkigt. Men politik är stora saker. Anna uttalar sig ofta och det är stora allvarliga beslut som ska fattas. Att ha det ansvaret, ha åsikter om allt, behöva stå för dem och vara beredd att ta ansvar för ett helt land. Det ansvaret tycker jag är en läskig tanke. Jag är glad att det inte är jag som är partiledare, säger David Batra till Aftonbladet.

Är du nyfiken på hur mycket Anna Kinberg Batra tjänar? Det kan du läsa om här!

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du kunna vara gift med en partiledare?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.