Mårten Roslund avgår efter en festkväll på Grand Hotel.
1 av 3
Mårten Roslund avgår efter en festkväll på Grand Hotel. - Foto: TT
Under kvällen träffade han före detta SDU-toppar.
2 av 3
Under kvällen träffade han före detta SDU-toppar. - Foto: TT
Efter händelsen ljög han bland annat för Aftonbladet.
3 av 3
Efter händelsen ljög han bland annat för Aftonbladet. - Foto: TT

Grön ungdoms språkrör avgår – efter SD-skandal

Mårten Roslund, språkrör i Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom avgår nu efter att ha konfronterats om en festkväll på Grand Hotel.


Efter en utekväll tillsammans med före detta SDU-topparna Gustav Kasselstrand och William Hahne meddelar nu Grön Ungdoms språkrör Mårten Roslund att han avgår från sin post, skriver Aftonbladet.

Det var efter att Aftonbladet konfronterat Roslund om en incident som ska ha skett under festkvällen i december som han gav motstridiga uppgifter, och även nekade till att han befunnit sig på Grand Hotel, där incidenten ska ha skett.

Men bara några dagar efter att ha konfronterats om uppgifterna väljer alltså Roslund att avgå från sin post. I ett inlägg på Facebook skriver han: "Krishanteringens första lag är enkel: Ljug aldrig. Jag ber om ursäkt för att jag har gjort det skriver han".


På bilder från kvällen syns Roslund tillsammans med Kasselstrand, bilder han senare tog bort. Anledningen till att han ska ha träffat de före detta SDU-topparna var att han enligt ett Facebook-inlägg ville veta "varför så många röstar på SD".


Han bad senare om ursäkt för att ha träffat dem och sade att han ångrade mötet.

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför SDU vill se ett samarbete mellan SD, M och KD. Se mer i spelaren under.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tände eld på Ica-butiken: Våld mot personal ökar

Livstids fängelse för Jönköpingsmord

Mannen och kvinnan hade träffats av en slump och därefter setts några gånger.

Kvinna döms – injicerade bakterier i sin dotter

En 30-årig kvinna döms till sex års fängelse för synnerligen grov misshandel på sin dotter i Ångermanland. Kvinnan gav flickan läkemedel och injicerade bakterier i henne vilket medförde livshotande skador.

Tysk politiker inför rätta – yttrade nazislogan

Den kontroversielle tyske politikern Björn Höcke, regional ledare för ultranationalistiska AFD, ställs inför rätta för att ha använt sig av slagord från nazitiden.

EU ska konkurrera bättre – men vem betalar?

EU ska bli bättre på det mesta för att kunna konkurrera globalt, manar medlemsländernas ledare på toppmöte i Bryssel. Men hur det ska gå till är en annan fråga – och inte minst hur det ska betalas.

Ung person livshotande skadad i skidolycka

En ung person under 20 år har skadats allvarligt i en skidolycka i Ramundberget. Nu vårdas personen på sjukhus med livshotande skador, uppger Sveriges Radio.