Moderaterna Jan Ericson
Jan Ericson går till hårt angrepp mot Greta Thunberg och klimataktivister. - Foto: Henrik Montgomery/Janerik Hneriksson/TT

M-toppen till angrepp mot Greta Thunberg: "Skrämts upp av vuxna"

Jan Ericson har suttit i riksdagen för Moderaterna sen 2006. Nu går han till hård attack mot klimataktivisten Greta Thunberg.


En överväldigande majoritet av forskarna är överens om att klimatförändringarna är verkliga och att det är vi människor som är boven i dramat. 

Men Moderaternas riksdagsledamot Jan Ericson ”anser” att det inte är så.

– Jag anser inte att det finns något forskningsstöd alls för att det pågår en klimatkris. Det är bara ett nytt modeord som klimatalarmister använder i samhällsdebatten, säger M-politikern till Aftonbladet. 

Han menar också att klimatförändringar alltid funnits på jorden, och att den kraftiga ökningen de senaste decennierna inte är något att oroa sig över. 

Amerikanska Nasa har under många år dokumenterat klimatförändringarna, och deras siffror visar tydligt hur jorden blir allt varmare. Man har också samlat fakta från världsledande forskare som alla är överens om att koldioxiden påverkar klimatet. Ericson är alltså av en annan uppfattning. 

Ericson, som suttit i riksdagen sen 2006, antyder också att Greta Thunberg inte verkar veta vad hon pysslar med, och att det är ”synd om henne”. 

– Jag tycker man ska vara försiktig med att kritisera en 16-åring. Hon har skrämts upp av vuxna i sin omgivning att jorden håller på att gå under och tror verkligen på detta. Hennes engagemang imponerar, men jag tycker lite synd om henne. I sak har hon såklart fel om sina undergångshot, och hon utnyttjas som en bricka i ett spel där andra försöker tjäna pengar på henne, säger Ericson till Aftonbladet. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med Ericson?
Tack för din röst!