Den politiska vilden Amineh Kakabaveh kommer att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.
Den politiska vilden Amineh Kakabaveh kommer att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister. - Foto: Noella Johansson/TT och Stefan Jerrevång/ TT

Politiska vildens besked: Kommer släppa fram Stefan Löfven (S)

Den politiska vilden Amineh Kakabaveh kan fälla den avgörande rösten i onsdagens statsministeromröstning. Nu meddelar hon att hon kommer att släppa fram Stefan Löfven (S).


Det är inför onsdagens statsministeromröstning som den politiska vilden Amineh Kakabaveh nu kommer med sitt slutgiltiga besked: hon kommer att släppa fram Stefan Löfven (S) som statsminister.

Kakabaveh: "Jag är nöjd"

På tisdagen har Kakabaveh fört samtal med Socialdemokraterna om de krav hon ställt för att rösta ja till Löfven som statsminister.

– Vi har kommit överens om nio punkter som jag är nöjd med och Sverige behöver en regering. Vi är i en kaossituation och många vill gå på semester, säger Kakabaveh till SVT efter mötet.

Hade kunnat sätta stopp för Löfven (S)

Mandatfördelningen mellan de politiska blocken är just nu mycket jämn och Kakabaveh skulle därför, på egen hand, kunna sätta stopp för Löfven. Men så blir alltså inte fallet.

Texten uppdateras.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!