Romina Pourmokhtari, ordförande för LUF, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt".
Romina Pourmokhtari, ordförande för LUF, tycker till om samtiden i Nyheter24:s "Helt orimligt". - Foto: Pressbild/LUF/Tom Samuelsson och Ali Lorestani/TT

Helt orimligt med LUF: "Ministrar ska inte ljuga"

I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga. Nu tycker Romina Pourmokhtari, ordförande för Liberala ungdomsförbundet, till om Tiktok, cannabis och Jimmie Åkesson.


I Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas ungdomsförbund chansen att peka på företeelser som de anser vara just det: helt orimliga.

Nyheter24:s artikelserie "Helt orimligt" får riksdagspartiernas åtta ungdomsförbund säga sitt om samtiden – och alla dess orimligheter – genom att avsluta elva på förhand formulerade meningsinledningar. 

Den här gången är det Liberala ungdomsförbundet, med ordförande Romina Pourmokhtari i spetsen, som tycker till. 

Helt orimligt med Romina Pourmokhtari (LUF):

  • Det är helt orimligt att inte alla brinner för... att varenda unge har rätt till bra utbildning i en trygg skola.
  • Det är helt orimligt att alla inte förstår... att jorden är gjord för alla människor att leva på.
  • Det är helt orimligt att vi inte lyckats hitta en lösning på... klimatkrisen. Vi gör på tok för lite för att rädda klimatet. Politiken måste våga vara radikal och göra ordentliga förändringar. Nu viker man sig för populismen så fort det blir jobbigt. Vi har varken tid eller råd med såna politiker.
  • Det är helt orimligt att inte fler ungdomar har möjlighet att... känna sig hoppfulla inför framtiden. I utsatta områden finns det unga som inte ser sin framtid som ljus och rik på möjligheter. Det måste ändras.
  • Det är helt orimligt att inte fler stör sig på... att Socialdemokraten Lena Hallengren ljög för en journalist om regeringens möten om Corona-pandemin. Ministrar ska inte ljuga för media eller folket och det borde blivit mer uppmärksammat.
  • Det är helt orimligt att det är olagligt att... röka cannabis. Förbudet gynnar gängkriminaliteten och begränsar människors frihet.
  • Det är helt orimligt att det är trendigt med... Tiktok. Kina är en av världens värsta diktaturer med arbetsläger för muslimska minoriteten Uighurer. Googla Xinjiang och tänk sen på om du vill hjälpa det landet genom att använda deras app Tiktok och köpa deras telefoner från Huawei.
  • Det är helt orimligt att Sverige inte kommit längre när det gäller... narkotikapolitiken. Visst, att göra cannabis lagligt är en känslig fråga, men att Sverige fortfarande ger straff och ringer polisen när någon missbrukar och behöver vård, det är helt orimligt. Vem är offret för detta brott? Hur kan man vara både offer och brottsling?
  • Det är helt orimligt att så många lyssnar på... Jimmie Åkesson när han ger enkla och dåliga svar på svåra frågor.
  • Det är helt orimligt att så många på sociala medier... jämför sig själva med andra. Det är svårt att låta bli, särskilt om man är ung, men du är du och du är så jävla bra.
  • Det är helt orimligt att så många tror att LUF... inte är för öppna gränser. Den som flyr har inget val, ingen människa är illegal. 

Åsikterna som uttrycks i denna artikel tillhör ordföranden i fråga och inte Nyheter24.

/
Luf
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!