Emma Lindström, Nyheter24.
1 av 2
Emma Lindström, Nyheter24. - Foto: Nyheter24 / TT
2 av 2
- Foto: TT

Att utvisa våldtäktsmän stoppar inte sexuella övergrepp

"Du avvisar bara en kriminell, i värsta fall våldtäktsman, och låter honom begå samma brott mot nästa kvinna han möter."


Denna text är en krönika med åsikter som är skribentens egna och inte Nyheter24:s.

Jag hatar att sexuella övergrepp sker. Varje dag drabbas kvinnor, världen över, och det verkar inte finnas något stopp.

På grund av det kan jag inte låta bli att reagera när Ebba Busch Thor vill utvisa asylsökande som begår dessa övergrepp. I första hand är det viktigt att veta att övergreppen begås av människor med olika bakgrund, olika klasstillhörighet och olika hudfärg. Den största gemensamma nämnaren är att det är män, men det är inte det jag vill ta upp nu.

Det som spelar roll är att det här sexuella trakasserierna måste stoppas. Straffa gärna alla män som utnyttjar kvinnor. Lås in dem, så vi kvinnor slipper träffa på dem någonsin.

Busch Thor tycker utvisning är lösningen – och visst vore det schyst om vi kunde slänga ut varenda man som sextrakasserat en kvinna?

Men vad är det för lösning? Du hjälper inte kvinnor när du skickar iväg en förövare. Du avvisar bara en kriminell, i värsta fall våldtäktsman, och låter honom begå samma brott mot nästa kvinna han möter. Din enda gärning är att hon i alla fall inte är svensk.

Vi ska sätta stopp för övergreppet på direkten och aldrig låta honom göra om det. Må så vara att fängelse i Sverige är den bästa lösningen, bara de där händerna aldrig kan tafsa på någon igen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.