En konceptdesign av en iWatch.
1 av 2
En konceptdesign av en iWatch. - Foto: Ceccarese Design
Solpaneler – snart på en smartklocka nära dig?
2 av 2
Solpaneler – snart på en smartklocka nära dig? - Foto: TT

Trådlös laddning – Apples nästa grej?

När smartklockan iWatch lanseras kan det vara med en trådlös laddare. Nästa stora steg i branschen är att slippa sladdar för att ladda upp batterierna.


Det viktigaste

Vikten av batteritiden blir allt tydligare på smartphone-marknaden. Detta har inte minst Google märkt. Vd:n Larry Page sa förra året att batteritiderna är det mest prioriterade området när det gäller nya uppfinningar och metoder.

Hur många gånger har du haft dåligt med batteri på din smartphone men glömt laddaren hemma? Förmodligen alldeles för många gånger.

Snart kan det problemet vara löst. I ett längre reportage i New York Times uppges det nämligen att bland andra Apple arbetar med ett trådlöst laddningsalternativ.

Laddningsplatta som Nokia?

Tanken är att kunna släppa det till den planerade smartklockan iWatch, som dock dragit ut på tiden.

Funktionen skulle kunna fungera på flera olika sätt. Ett alternativ är magnetisk induktion. Då krävs det dock en slags laddningsplatta som skapar ett elektromagnetiskt fält och på så sätt laddar telefonen eller klockan.

Denna funktion finns redan för Nokias smartphones.

Sökte expert på solenergi

Ett annat alternativ som Apple jobbar med är solenergi. Enligt uppgifter till New York Times finns planer på att iWatch ska kunna laddas av solen under dagstid. I höstas startade ryktena sedan Apple lagt ut en jobbannons där företaget sökte efter en expert på solenergi.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt avtal för akademiker i kommuner och regioner

25 års fängelse för svindlaren Bankman-Fried

Den tidigare kryptovalutakungen Sam Bankman-Fried döms till 25 års fängelse av en federal domstol i New York. Jag kastade bort allt och det hemsöker mig varje dag, säger 32-åringen i rätten.

Amazons försäljning rasar – i Sverige

Svenskarna överger Amazon, ser det ut som enligt den senaste rapporten till Bolagsverket. Men kanske lyckas man vända trenden med ny AI-teknik.

Polen: Framsteg i spannmålstvist med Ukraina

I slutet av februari övervägde Polen att tillfälligt stänga gränsen mot Ukraina. Nu är de båda länderna nära en lösning på spannmålstvisten, enligt Polens premiärminister Donald Tusk.

Polisen i Vaggeryd rapporterar om trafikolycka

"Flera polispatruller på plats vid trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.

Ryssland: Ukrainsk finansiär bakom terrordåd

1 timme sedan
Ryssland fortsätter påstå att Ukraina hade någonting att göra med terrordådet i Moskva den 22 mars, då minst 143 personer dödades i ett konserthus.