Vad drar mest?
1 av 7
Vad drar mest?
Här kan man stänga av bakgrundsuppdateringarna.
2 av 7
Här kan man stänga av bakgrundsuppdateringarna.
Vad uppdateras automatiskt?
3 av 7
Vad uppdateras automatiskt?
Ljusstyrkan - behöver den vara så ljus?
4 av 7
Ljusstyrkan - behöver den vara så ljus?
Stäng av Handoff!
5 av 7
Stäng av Handoff!
Stäng av platstjänster där det inte behövs.
6 av 7
Stäng av platstjänster där det inte behövs.
Här kan man reglera pushnotiser.
7 av 7
Här kan man reglera pushnotiser.

7 sätt att få bättre batteritid med iOS8

Precis som vanligt har den senaste uppdateringen av iOS lett till att allas batteri äts upp. Här är några välbehövliga tips om iOS8.


1. Hitta vad som drar batteri


Med nya iOS8 kom faktiskt en riktigt efterlängtad uppdatering – nu kan man nämligen se exakt vilka appar och funktioner som drar mest batteri. Gå till Inställningar->Allmänt->Användning->Batterianvändning och se efter själv. Kanske räcker det med att stänga ned ett par väl valda appar?

2. Stäng av att appar uppdateras i bakgrunden


Det kanske är behändigt om man vill vara ständigt uppdaterad – men det är sjukt slöseri med batteri att låta appar som man inte använder köras i bakgrunden samtidigt som man gör något annat. Som tur är kan detta stängas av genom att gå in på Inställningar->Allmänt->Bakgrundsuppdateringar och stäng av alla eller specifika appar.

3. Dra ned ljusstyrkan


Visst är det en enkel grej men alla tänker inte på det. Ljusstyrkan på skärmen betyder väldigt mycket för hur mycket batteri din telefon drar. Se därför till att dra ned den till en lagom nivå genom att antingen dra fingret nedifrån och upp och ställa in det via kontrollcentret – eller genom att gå in på Inställningar->Visning och ljusstyrka. Klicka ur "Automatisk ljusstyrka" och ställ in den manuellt.

4. Hämta inte ny data hela tiden


Att ständigt uppdatera mejlen och skicka notiser till hemskärmen kanske inte är helt nödvändigt för den som inte vill bli sjukt stressad över jobbmejl. Detta går att stänga av, och gynnar mängden batteri som används. Gå in på Inställningar->E-post, kontakter, kalendrar->Hämta nya data och klicka ur alternativet "Push".

5. Stäng av Handoff


En ny funktion med iOS8 är "Handoff" som gör det lättare att koppla olika Apple-produkter till varandra. Du kan till exempel börja på ett mejl via telefonen – och sen fortsätta på din iPad. Lite coolt men också extremt batterislöseri. Stäng av funktionen genom att gå in på Inställningar->Allmänt->Handoff och föreslagna appar.

6. Stäng av platstjänster i vissa appar


Det är inte bara Google Maps och "Hitta min iPhone" som använder din nuvarande plats nuförtiden. Genom att gå in på Inställningar->Integritetsskydd->Platstjänster kan du stänga av platstjänster överhuvudtaget eller för enskilda appar.

7. Skippa pushnotiserna


Behöver du verkligen få en notis varje gång det händer något i någon app? Förmodligen inte, och via Inställningar->Notiser kan du bestämma exakt vilka appar som ska få skicka ut pushnotiser. Det finns garanterat ett antal som du inte behöver.

/
/
/
iOS
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige diskuterar luftförsvar till Ukraina

Dianas kläder under klubban – så dyrt blir det

Axelvaddar, påskliljegult och glimrande guldknappar. En liten del av historien kan bli din – eller någon annans – när prinsessan Dianas berömda outfits snart går under klubban. Men det blir med största sannolikhet inte billigt.

Person död: Föll från hög höjd på jobbet

En person har avlidit efter en arbetsplatsolycka i Gävle, skriver polisen på sin webbplats.

Stockholm: Polisen rapporterar om rattfylleri

"Misstänkt drograttfylleri på Södermalm.", skriver polisen på sin hemsida.

Kundens vidriga upptäckt i Icas hallon: "Slängde skiten"

I dagarna gjorde en kvinna från Skellefteå en vidrig upptäckt i Icas frysta hallon. Efter händelsen kommer kvinnan inte kunna äta hallon igen...

Traderas skarpa varning till kunderna: "Var försiktig..."

1 timme sedan
"Vi tar detta på stort allvar" skriver Tradera i ett mejl till sina kunder. I det varnar de för bedragare, både i utskick på mejl och sms, eller via meddelanden på sajten.