Mannen bar glasögonen 18 timmar per dag.
1 av 4
Mannen bar glasögonen 18 timmar per dag. - Foto: Ap
Genrebild.
2 av 4
Genrebild. - Foto: Ap
Genrebild.
3 av 4
Genrebild. - Foto: Ap
Genrebild.
4 av 4
Genrebild. - Foto: Ap

Blev beroende av Google glass – fick söka hjälp hos läkare

Mannen bar glasögonen 18 timmar per dag, och tog bara av sig dem när han skulle sova eller tvätta sig.


En 31-årig man uppges vara först i världen med att bli beroende av Google glass, rapporterar The Guardian.

Problemet var så omfattande att han fick uppsöka vård för beroendet. 

18 timmar om dagen

Mannen, som arbetar inom den amerikanska flottan, använde de tekniska glasögonen 18 timmar om dagen. Enda gången han tog av sig dem var när han skulle tvätta sig eller sova.

När han inte kunde bära glasögonen blev han grinig och irriterad, vilket enligt läkarna är symptom på beroende. Mannen började även uppleva hans drömmar genom glasögonen. Han fick sämre minne och började göra olika rörelser med händerna. 

Internetberoende vanligare

Flera personer har utvecklat ett beroende av internet, men den amerikanske mannen är den första som fått symptomen av Google glass. 

Internetberoende blev en diagnos 2013, men än så länge är forskningen på området tunn. Doktor Andrew Doan, som jobbar med beroenden inom den amerikanska flottan, menar att det inom kort bör finnas forskning på och behandlingar för problemet. 

– Människor brukade tro att alkoholism inte var ett riktigt problem, och de skyllde på personen eller folk runtomkring. Det kommer bara ta en liten stund för oss att inse att det här problemet är på riktigt, säger Doan.  

Tidigare alkoholist

31-åringen har tidigare behandlats för alkoholism. Enligt Doan förklarade han att avtändningen från glasögonen var tydligare och starkare än den han upplevt från alkohol. 

Mannen checkade för omkring en månad sedan in på ett behandlingshem. Utvecklingen har sedan dess varit positiv och symptomen har släppt något, skriver The Guardian

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!