I guld!
1 av 4
I guld!
2 av 4
- Foto: TT Bild
3 av 4
- Foto: TT Bild
4 av 4
- Foto: TT Bild

OMG – nya MacBook kan köpas i guld

Alla som vill ha räcker upp en hand!


Under måndagen presenterades både Apple Watch och en ny MacBook. Och inte minst ett nytt färgval till den senare – ett guldigt färgval! 

Förhandsspekulationerna handlade mycket om lanseringen av en ny MacBook Air, men riktigt så blev det inte. I stället kommer den nya modellen helt enkelt kallas MacBook.

Den är tunnare och lättare än Air – väger bara drygt 900 gram, trots att Air har en skärm på 11 tum och den nya MacBook på 12. Dessutom har den nya högre upplösning, skriver Apple på sin hemsida.

Trots det ska batteritiden inte vara försämrad – utan batteriet ska hålla lika länge som på Air-versionerna. Det nya specialdesignade batteriet ska räcka till ungefär 10 timmar surfande. 

Den har inte heller någon fläkt, tack vare ny teknologi, skriver Apple på hemsidan.

[removed][removed]

Här presenterar Apples Jony Ive den nya designen:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Snygg, eller hur?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

1 timme sedan
Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.