Snart kan mobilladdare vara ett minne blott.
1 av 3
Snart kan mobilladdare vara ett minne blott. - Foto: tt bild
Den nya tekniken håller på att utvecklas i USA.
2 av 3
Den nya tekniken håller på att utvecklas i USA. - Foto: TT bild
Tekniken gör om radiovågor till mobilström.
3 av 3
Tekniken gör om radiovågor till mobilström. - Foto: tt bild

Nu kommer du snart kunna ladda din mobil – med wifi

Brukar du glömma laddaren hemma? Inga problem.


Det finns ju knappt något jobbigare än att se hur mobilbatteriet sakta börjar ta slut samtidigt som man kommer på att man glömt laddaren hemma.

Men nu håller ett forskarteam i USA på att utveckla en helt ny metod för att ladda mobiler. Snart kommer du nämligen kunna ladda din mobil via wifi.

Metoden ska göra så att mobilen kan göra om radiofrekvensernas energi och göra om det till ström till mobilen, skriver Wired.

Den här tekniken finns till viss del redan, men att kunna ladda direkt över wifi är något helt nytt. Forskarna håller just nu på att förbättra den fantastiska tekniken, bland annat måste man kunna veta hur mobilladdandet påverkar de som använder wifi:t för att surfa. Men förhoppningsvis kan de snart utveckla den tillräckligt för att få ut tekniken till den stora massan.

Än så länge har forskarteamet lyckats ladda mobilen trådlöst på ett avstånd av nio meter, skriver Wired.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ladda mobilen trådlöst?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Misstänkt grovt brott i Södertälje

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

2 timmar sedan
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.

Tesla levde inte upp till förväntningarna

2 timmar sedan
Tesla levde inte upp till marknadens förväntningar under det första kvartalet. Omsättningen sjönk med 9 procent jämfört med samma period förra året.

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

2 timmar sedan
De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

2 timmar sedan
Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

3 timmar sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.