- Foto: Bigbelly

Här är staden där papperskorgarna får inbyggt wifi

Teknikens under.


Snart kan papperskorgarna i New York, användas till mer än bara skräp.

Det är amerikanska Bigbelly som har planer på att göra om sina korgar till så kallade wifi "hotspots" runtom om staden.

De kallar papperskorgarna "smarta" eftersom de bland annat drivs med solenergi och har ett chip som känner av när korgen är full eller illaluktande. Enligt företaget rör det sig om hastigheter på mellan 50 till 75 megabit per sekund per papperskorg.

BILDKÄLLA

Eftersom de står på gatunivå störs de inte heller av skyskraporna, skriver Huffington Post. Förutom att ge gratis wifi till invånarna så kan nätverket också hjälpa myndigheterna med datainsamling och förmedla information och alarm.

Projektet kommer pilot-testas under året och de hoppas kunna utveckla tjänsten med hjälp av sponsorer. Men det är inte bara papperskorgar som bjuder på wifi, förra året tillkännagav staden att de planerar att göra om de drygt 10 000 telefonkiosker till wifi-hubbar.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Borde Sverige ta efter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.