Ladda inte mobilen på natten.
1 av 3
Ladda inte mobilen på natten. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Det finns risk att det börjar brinna. OBS: Genrebild.
2 av 3
Det finns risk att det börjar brinna. OBS: Genrebild. - Foto: TT NYHETSBYRÅN
Laddare.
3 av 3
Laddare. - Foto: AP

Varning: Ladda aldrig mobilen när du sover

Ladda alltid under uppsikt.


Vill du ha en fulladdad mobil på morgonen är det förstås smidigt att ladda under natten, men det ska du undvika. Elsäkerhetsverket avråder från att ladda nallen när du sover, skriver Svt.

2014 stoppades sex olika typer av mobilladdare av Elsäkerhetsverket men det finns fler laddare som är farliga. Risken finns att laddaren fattar eld och därför bör du hålla koll.


Bildkälla: Faksimil / Tumblr

Myndigheten har rekommenderat användning av CE-märkta laddare men även dessa kan vara farliga och ska inte användas när du sover.

– Man ska inte göra det, ladda i stället under uppsikt. För skulle någonting hända, även om risken inte är jättestor, så kan man agera, säger Joca Kostic, inspektör vid Elsäkerhetsverket, till Svt.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Umeå: Polisen rapporterar om stöld

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Efter en långdragen utredning lägger en italiensk domstol ned anklagelserna mot hjälporganisationerna Läkare utan gränser, Rädda Barnen och den tyska icke-statliga organisationen Jugend Rettet.

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu finns stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier kan komma att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer innan förlaget är klart, men säger att det behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

1 timme sedan
Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.