Batteriet räcker längre.
1 av 5
Batteriet räcker längre. - Foto: TT / Faksimil Iphone
Gå in i inställningar och välj batteri.
2 av 5
Gå in i inställningar och välj batteri. - Foto: Faksimil / iPhone
Sedan startar du strömsparläge.
3 av 5
Sedan startar du strömsparläge. - Foto: Faksimil / Iphone
När mobilen är laddad till 80 procent stänger strömsparläge av sig själv.
4 av 5
När mobilen är laddad till 80 procent stänger strömsparläge av sig själv. - Foto: TT
Den drar ner automatiska hämtningar och vissa effekter.
5 av 5
Den drar ner automatiska hämtningar och vissa effekter. - Foto: Faksimil / iPhone

Det här tricket sparar flera timmar av ditt iPhone-batteri

Du har säkert sett den här funktionen, du har bra inte tänkt på det. Den kan rädda dig när batteriet i din mobil håller på att ta slut.


Vi alla vet hur ledsamt det känns när batteriet på nallen tar slut vid fel tillfälle. Och fel tillfälle är väl ärligt talat exakt alltid.


Bildkälla

Därför är det tur att det finns några olika hacks för att hålla din mobil igång ännu lite längre. Ett av dem är en helt vanligt iPhonefunktion som infördes i uppdateringen till iOS9, men som hamnat lite i skymundan.

Du går in på inställningar, väljer batteri, och där kan du starta strömsparläge. När du gör det får du dels ett tjusigt gult batteri men även längre batteritid eftersom några saker stängs av.


Bildkälla: TT

Funktionerna som mobilen sparar in på automatisk hämtning av mejl, bakgrundsuppdateringar, automatiska hämtningar och endel visuella effekter. Enligt Independent kan det här knepet ge dig flera timmars extra batteritid om du har på det hela tiden.

Du kanske sett att du får en förfrågan om du vill sätta på strömsparläge när ditt batteri gått ner till 20 procent, testa att välja det nästa gång det sker.

När du laddat mobilen till 80 procent stänger strömsparläget av sig automatiskt.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Vill du ha bättre batteritid?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.

Sydkorea sågar ryskt veto i FN

1 timme sedan
Sydkorea riktar skarp kritik mot Rysslands beslut att stoppa förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.