Netflix och chill får en helt ny innebörd – via strumpor

Det är fruktansvärt när man har ett Netflix-maraton och så somnar man mitt i och när man vaknar har man ingen koll på vad man sist såg. Nu kan det vara löst – via strumpor.


Netflix-maraton. Alla har varit där någon gång. Men att somna mitt i serien och sedan inte minnas var man var någonstans är sjukt irriterande. Visserligen ett i-landsproblem, men nu finns det en lösning på just detta problem.

Netflix själva har en riktigt finurlig lösning via Netflix-strumpor. De har alltså tillverkat strumport som känner av när du somnar. Och pausar då automatiskt Netflix-serien. Wow.

Än så länge finns bara en prototyp men det kanske inte är så krångligt att bygga en själv? Nåväl, sockorna bygger på aktigrafi som har koll på när kroppen slutar att röra på sig. I prototypen finns ett LED-ljus som blinkar när pausen är nära. Om du rör på dig avbryts pausen, rapporterar Time.

Kanske inte perfekt för den som rör sig mycket i sömnen – men det är ändå en kul idé. Kanske någonting för en "smartwatch"? Netflix & chill får nu i alla fall en helt ny innebörd...

Kolla här på videon för prototypen:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Bra idé?
Tack för din röst!