90 av 100 personer upplever att mobilen vibrerar – utan att den gjort det.
1 av 3
90 av 100 personer upplever att mobilen vibrerar – utan att den gjort det. - Foto: TT
:(
2 av 3
:( - Foto: TT
*lurad av hjärnan*
3 av 3
*lurad av hjärnan* - Foto: TT

Brukar du känna att du får sms fast inget hänt? Här är förklaringen

Ibland känns det som att mobilen vibrerar och du får ett sms, bara för att ta upp mobilen och upptäcka att inget alls har hänt. Du har inte blivit galen – här är förklaringen.


Yes, ett sms! Du drar upp mobilen och kollar.

Men så... nej. Du har inte fått någonting. Alla har vi varit där.


Bildkälla

Du tyckte du kände en vibration i fickan men din hjärna lurade dig. Daily Mail har en förklaring till det här fenomenet som ungefär 90 av 100 personer upplever.

De har pratat med forskaren Robert Rosenberg som studerar hur teknik påverkar beteende vid Georgia Institute of Technology i Atlanta. Han jämför mobilen med att bära glasögon: om du alltid har glasögon kan du tillslut glömma bort att du bär dem.

– Kroppen vänjer sig och mobilen blir faktiskt en del av dig och du lär dig att uppfatta telefonens vibrationer som ett inkommande samtal eller sms, säger Rosenberg och fortsätter:

– Tack vare dessa vanor blir det enkelt att missuppfatta andra förnimmelser.

Så det som känns som ett sms kan helt enkelt vara en liten muskelryckning eller ett klädveck som skaver, skriver Daily Mail.

Se en video om mobilfenomenet här:



SMS
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Misstänkt utbrott av mjältbrand i Laos

Inget brott bakom död i Torsby

Polisen bedömer att det inte ligger något brott bakom att en kvinna hittades död vid en golfbana i Torsby i Värmland i söndags.

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

Redan efter sommaren kommer nya riktlinjer för hur barn och unga ska använda skärm och sociala medier. Vi har en alarmerande utveckling, säger socialminister Jakob Forssmed (KD).

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

1 timme sedan
Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Polisen i Tibro rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På riksväg 49, i utkanten av Tibro och i riktning mot Skövde, kör en kranbil in i en vägportal.", skriver polisen på sin hemsida.