Tinder är i dag en väldigt populär dejting-app.
1 av 3
Tinder är i dag en väldigt populär dejting-app.
Men det är inte slumpen som avgör.
2 av 3
Men det är inte slumpen som avgör. - Foto: Youtubefaksimil / Yuri Kageyama
En algoritm har koll på det mesta.
3 av 3
En algoritm har koll på det mesta.

Så funkar rankingsystemet på Tinder som avgör vilka du ser i flödet

Du kanske tror att det är slumpen som avgör vilka i ditt närområde som kommer upp när du sitter och swipear. Men nej, då har du fel. Svaret är mer avancerat än så.


Känner du dig het när du sitter och swipear på Tinder? Bra för dig, men framgångarna verkar inte ha så mycket med dina tidigare succéer att göra. Tinders vd Sean Rad har nämligen avslöjat lite kring det fungerar när potentiella dejter väljs ut åt dig, och det beror inte på slumpen.

I stället är det en algoritm som räknar ut din "åtråvärdhet" med hjälp av olika värden. Utseende, hur mycket man swipeas och intresse är några av parametrarna som avgör.

Bildkälla

– Det är väldigt komplicerat och det tog oss två och en halv månad att bygga algoritmen, säger Rad i ett uttalande, skriver Cnet.

Det är långt mer än dina söta profilbilder som avgör. Exakt hur det fungerar går Tinder inte in på, men utvecklare Chris Dumler berättar lite mer för Fast Company.

– Varje högerswipe är en röst kan man säga. Man säger att den här personen är mer åtråvärd än den här personen, oavsett om det var utseende eller en riktigt cool profil som motiverade swipen, säger han.

Alla dessa "poäng" samlas sedan ihop och i slutänden är det det som avgör vilka du ser, och vilka som ser dig, i Tinder-flödet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du tinder?
Tack för din röst!