Det blir en hel del nytt i nya iOS10.
1 av 5
Det blir en hel del nytt i nya iOS10. - Foto: TT/APPLE/EMOJIPEDIA
Bland annat får sms en uppfräschning.
2 av 5
Bland annat får sms en uppfräschning. - Foto: Apple
Det kommer bli mer likt Snapchat.
3 av 5
Det kommer bli mer likt Snapchat. - Foto: Apple/TT
Oj emojis blir lättare.
4 av 5
Oj emojis blir lättare. - Foto: tt/emojipedia
Och du kommer kunna boka taxi och bord.
5 av 5
Och du kommer kunna boka taxi och bord. - Foto: apple/TT

Här är nyheterna i iOS 10 du bara måste känna till

Snart är det dags för nya iOS 10. Och Nyheter24 kan redan nu avslöja flera av de stora nyheterna i uppdateringen.


I höst kommer den äntligen. Helt nya iOS till iPhone. Men Apple har redan presenterat flera nya inslag, här är några av dem.

Nya meddelande-funktioner:

Ibland vill man ju bara skicka ett mess, och ibland vill man klämma i lite extra. Nya iOS kommer att ha en funktioner där du bestämmer hur dina sms-bubblor ska se ut. Kanske du vill ha en enorm bubbla som poppar upp mot den du skickar till, eller bara en vanlig lugn bubbla? Du bestämmer.

Dessutom kommer nya effekter – som till exempel ballonger när du skriver ”Grattis” till någon.

Hemliga bilder och snapchat-funktioner

Du kommer också kunna skicka ”dolda” bilder till någon, som bara visas i några sekunder. Du kommer också kunna lägga till text och ikoner på bilden lättare. Det är uppenbart att Apple försöker konkurrera med Snapchat.

Nya emoji-funktioner

En spännande grej med nya iOS är att du automatiskt kan byta ut ord mot emojis. Så om du skrivit ordet ”basket” i ett mess letar telefonen automatiskt upp det och frågar om du vill ersätta det med en emoji.

Siri kopplas till dina appar

Siri blir smartare, och kommer nu fråga om du vill boka en taxi om du frågar om vägen någonstans. Du kommer också kunna boka bord på restaurang direkt via kart-appen.

Hus-appen

Är du på väg hem och vill ha det ljust och fint när du går in genom dörren? Men nya Home-appen kommer du kunna styra persienner, ljus och till och med låsa och låsa upp din ytterdörr. Exakt hur detta kommer att funka och hur svårt det kommer vara att hacka är inte helt klart.

”Raise to wake”

Nya iOS kommer göra din iPhone mer känslig för beröring. Vill du se dina notiser? Bara lyft på luren. Du kommer också kunna se sms och meddelanden utan att behöver gå in i telefonen.

/
/
iOS
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!