Trots att det är nästan ett år till den släpps kan redan nu ett av de största ryktena om nästa års iPhone-modell ha bekräftats.
1 av 4
Trots att det är nästan ett år till den släpps kan redan nu ett av de största ryktena om nästa års iPhone-modell ha bekräftats. - Foto: Apple / TT
Det handlar om en väldigt viktig del av mobiltelefonen – nämligen skärmen.
2 av 4
Det handlar om en väldigt viktig del av mobiltelefonen – nämligen skärmen. - Foto: Apple
Det är chefen på det japanska bolaget Sharp, en av Apples leverantörer, som kommer med uppgifterna om att den kommande iPhonen kommer att byta skärm – helt.
3 av 4
Det är chefen på det japanska bolaget Sharp, en av Apples leverantörer, som kommer med uppgifterna om att den kommande iPhonen kommer att byta skärm – helt. - Foto: Apple
Det handlar om så kallade OLED-skärmar. Telefonen på bilden är dock en annan.
4 av 4
Det handlar om så kallade OLED-skärmar. Telefonen på bilden är dock en annan. - Foto: TT

Det här kan förändra allt med nästa generations iPhone

De må vara nästan ett helt år till den släpps, men redan nu kan ett av de största ryktena om nästa års iPhone-modell ha bekräftats.


Det handlar om en väldigt viktig del av mobiltelefonen – nämligen skärmen, skriver Mashable.


Det är chefen på det japanska bolaget Sharp, en av Apples leverantörer, som kommer med uppgifterna om att den kommande iPhonen kommer att byta skärm – helt.

Det handlar om så kallade OLED-skärmar, enligt en rapport från japanska tidningen Nikkei.

– iPhonen har utvecklats och nu byter den från LTPS (low temperature poly silicon) till OLED-paneler. Vi vet inte om Apples OLED-iPhones kommer att bli en hit, men om Apple inte går åt det här hållet och förnyar sig själva så blir det ingen innovation, säger Tai Jeng-wu, chefen för Sharp, till Nikkei.


OLED står för "organic light-emitting diode". Skillnaden mellan en OLED-skärm och en LCD-skärm, som Apple hittills har använt, är att den förstnämnda är mer flexibel.

En OLED-skärm ger dessutom klarare färger – och har ett batteri som används mer effektivt.


Uppgifterna om det stora skärmbytet bekräftas även av tidigare rykten. Dessa har handlat om att Apple ska lansera en iPhone helt i glas – och som har en böjd OLED-skärm.

Vad namnet på den kommande telefonen ska bli är dock fortfarande oklart. Även om många tror att den kan komma att heta "iPhone 7S" – precis som tidigare modeller – menar andra att Apple kan komma att byta namn helt nästa år, bland annat för att iPhone då firar tio år.

Ytterligare några tror att det kan komma hela tre nya iPhone-modeller under 2017 – en iPhone 7S, en 7S Plus och en jubileums-modell som har ett helt annorlunda utseende, skriver Mashable.

Läs också om vanliga misstag du kan göra som kan sabba garantin på din nya iPhone.

Glöm inte att ladda ner vår app för fler spännande tekniknyheter.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du en iPhone?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.

Lägre priser pressar SSAB:s vinst

Stålkoncernen SSAB vinst faller tydligt. Under första kvartalet landade rörelsevinsten på 3 157 miljoner kronor, ner från 4 733 miljoner kronor samma period i fjol.

Uppgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas fortsätta upp när handeln inleds klockan nio, indikerar förhandeln på bland annat IG Markets.

Polisen i Skövde rapporterar om trafikolycka

"På Skövdevägen vid Skultorp är det en bilist som blir påkörd bakifrån av en annan bilist.", skriver polisen på sin hemsida.