Sju tips på hur du inte borde agera kring majbrasan i kväll

Valborg är något många förknippar med eldar. Men eld är inget element att leka med. Det har följande individer fått känna på. Ända in på huden.


1. Du har samlat på dig tillräckligt med virke och annat krafs för att skapa din egen brasa. Självklart känner du en stolthet. Förstör då inte denna lilla ljusglimten i ditt liv med att hälla bensin över allt ihop. Det kan endast få förödande konsekvenser.

2. Du har kanske druckit lite med dina polare, känner dig lite full i faan och tänker "nu drar jag till en av alla de där brasorna och släpper en rejäl brakare". Fuck the system! Nja, inte så smart, kanske.

3. Eller så känner du dig allmänt lat och tänder på din polares hår i stället. För det kan ju inte få några som helst konsekvenser?

4. För dig som är tvungen att hålla dig nykter och vara barnvakt åt dina småkusiner. Försök inte underhålla kidsen med eld bara för att det är Valborg. Något kan gå väldigt snett.

5. Till dig som inte orkar vänta till 1 maj utan måste proklamera din politiska åsikt även på Valborg. Lägg ner. Du kommer bara bli utskrattad.

6. Mörkret har lagt sig, brasan är tänd och festen kan börja. Som den sköning du är vill du bjuda lite på dig själv och dra av en Harlem Shake inför dina vänner. Men håll dina danssteg i styr, annars kan både du själv och feststämningen gå upp i rök.

7. Slutligen för dig som tycker titta på en brasa känns lite B och vill ha lite mer spänning i vardagen. Gå ut i natten, ha kul, träffa nya människor. Sitt inte hemma på gården och tillverka din egen kanon som de här snubbarna.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!