Superannonsen för röda Volvon – just nu till salu på Blocket.
1 av 2
Superannonsen för röda Volvon – just nu till salu på Blocket. - Foto: Blocket.se Faksimil
Kastor är överraskad över genomslaget. <br> – Det är väldigt korkad humor, jag trodde det inte skulle funka så bra utanför min kompiskrets.
2 av 2
Kastor är överraskad över genomslaget. <br> – Det är väldigt korkad humor, jag trodde det inte skulle funka så bra utanför min kompiskrets. - Foto: Foto: Gegg Hansson

Säljer sin röda Volvo – med "episk" video

"Kallhamrad ur rostfri tvål med tre olika såser." Sugen att slå till? Christoffer Kastors gamla Volvo har inte sålts än på Blocket – däremot sprider sig bilens reklamfilm på nätet.


Bräcker Kastors reklamfilm Markoolios?

Reklamfilmen är delvis en parodi på Swedish House Maffias, Zlatans och Robyns Volvoreklamer, men är den roligare än Markoolios? 

– Nej den är inte såld. Jag har fått några intressenter, men annars är det mest tidningarna som ringer, säger 28-årige Christoffer Kastor från Malmö när Nyheter24 ringer upp.

Under torsdagen lade han upp en annons på Blocket för att sälja sin gamla röda Volvo. I annonsen länkar han till Youtube och en reklamfilm. 

En film som bara det senaste dygnet har fått närmare 30 000 visningar. Vid första anblick ser filmen ut som vilken annan reklamfilm som helst. Det är kameraåkningar, öppna landskap, motljus och massa slow-motion.

Men det är vissa egenskaper som sticker ut. Bland annat att bilen är dekorerad med över tio katt-klistermärken och att speakerrösten skiljer sig en aningen mot hur det brukar låta – den här är nämligen på riktigt bred skånska.

"Har både insida och utsida"

Säljargumenten är också aningen originella. Eller vad sägs om meningar som: "Kallhamrad ur rostfri tvål med tre olika såser." Eller: "Bilen har både en insida och en utsida".

Till vardags jobbar Christoffer Kastor med reklam- och informationsfilmer och filmen är en ironi över alla bilreklamer, en typ av reklamfilm som verkligen har varit i ropet under våren. 

Volvo släppte så sent som förra veckan en uppföljare till Zlatan-filmen med artisten Robyn. Och sedan Zlatan-filmen har det gjorts flera andra parodier.

"Korkad humor"

Trots det är Kastor överraskad över den uppmärksamhet som filmen fått.

– Det är väldigt korkad humor, jag trodde inte att det skulle fungera så bra utanför min kompiskrets. Men det var kul att det gjorde det.

Filmen är inspelad i Malmö och tog sammanlagt tre timmar att göra.

– Jag och en kompis stack ut vid två tillfällen. Sedan redigerade jag den och bad en annan kompis spela in en speaker som vi skrev ihop.

Kastor har haft bilen i drygt tre år, men är inte särskilt nostalgisk över den. Om det finns något som nämns om bilen i filmen som han kommer att sörja så är det bara en sak, eller två för den delen:

– De höga svankstöden, de kommer jag att sakna.

Se hela reklamfilmen här:


/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.