24 centimeter i omkrets.
1 av 4
24 centimeter i omkrets. - Foto: PRIVAT
Rekord va?
2 av 4
Rekord va? - Foto: PRIVAT
Den är 3,5 meter lång.
3 av 4
Den är 3,5 meter lång. - Foto: PRIVAT
Och väger 17,5 kilo!
4 av 4
Och väger 17,5 kilo! - Foto: PRIVAT

Det här måste vara Sveriges största kebabrulle – väger över 17 kilo

Det här med stora kebabrullar har blivit lite av en trend. Här är en rulle som klår de andra med längder.


De har gjort det igen! Kroppkärrs pizzeria i Karlstad är åter på tapeten efter julbordspizzan som blev en stor snackis.

– Vi har gjort en hel del roliga grejer och gillar att komma på nya idéer. Tidigare har vi också gjort Nutellapizza och fruktcocktailpizza bland annat, säger Metin Kizil till Nyheter24.

De har nämligen lyckats med konststycket att göra Sveriges, antagligen. största och tyngsta kebabrulle. Den är verkligen makalöst stor också!

Den är nämligen 3,5 meter lång, 24 centimeter i omkrets och väger 17,5 kilo! Den räcker för att mätta upp till 30 personer. Dock så är det mest en utmaning och ingenting som görs på en daglig basis. Nu lovar pizzerian tävlingar för kunderna.

– Vi kände oss taggade på att slå alla andra som hade stora kebabrullar. Våra kunder älskar tävlingar så vi har planerat ihop lite jippon, säger Metin.

En älskad maträtt bland kunderna är också den veganska kebaben som serveras med vegansk sås. Alla ska kunna äta helt enkelt.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Ser det gott ut?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tidig påsk lyft för dagligvaruhandeln

Fred i Ukraina på agendan när Scholz möter Xi

Tysklands förbundskansler Olaf Scholz träffar Kinas president Xi Jinping i Peking på tisdagsmorgonen.

Irans attack: Amina, 7 år, träffades av splitter

Explosionerna ovanför Negevöknen i Israel var intensiva och luftförsvarets sirener ljöd. Men beduinfamiljen al-Hasoni hade ingenstans att ta skydd när splitter började falla från skyn. Nu kämpar deras sjuåriga dotter för sitt liv.

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

1 timme sedan
Enorma mängder plast flyter runt på och i havet. Men uppemot hundra gånger mer plast finns på havets botten, enligt en studie som bygger på videor från undervattensdrönare. Jag tycker att volymen och mängden på havsbotten är rätt stötande, säger forskaren Denise Hardesty.

Asienbörser backar rejält

1 timme sedan
Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

1 timme sedan
En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.