Behöver du hjälp att hitta klitoris?
1 av 2
Behöver du hjälp att hitta klitoris? - Foto: TT
Det här är förstås en mussla, men det ser väldigt mycket ut som ett kön. Du kan till och med tänka dig att du ser klitoris där uppe dör inne och yttre blygdläpparna går ihop.
2 av 2
Det här är förstås en mussla, men det ser väldigt mycket ut som ett kön. Du kan till och med tänka dig att du ser klitoris där uppe dör inne och yttre blygdläpparna går ihop. - Foto: Faksimil / Instagram @look_at_this_pusssy

Gynekologen förklarar: Så hittar du klitoris

Lite svårt att hitta rätt där mellan benen? Här guidar gynekologen dig rätt.


Nu utgår vi från personer som är nybörjare på det här med sex. Då är det inte alla som hittar klitoris – den känsligaste delen i underlivet.

För att hjälpa alla nyfikna att hitta rätt har Nyheter24 bett gynekologen Rika Hammarström att förklara.

– Som nybörjare är det viktigt att lära känna sin kropp, säger Hammarström som tycker att tjejer ska börja med att upptäcka vad de gillar på egen hand.

– Hon har all tid i världen att utforska sin kropp, säger Hammarström, och så är det förstås.

Bildkälla: Faksimil / Instagram

Så, för den som vill hitta toppen av sin klitta, vart ska den leta?

– Där uppe där de yttre blygdläpparna går ihop, där börjar roten av klitoris. Där går klitorisollonet ner och på den är klitorishuvan. Nedanför det finns de inre blygdläpparna, säger Hammarström och guidar så här:

– Om hon för in ett finger i slidan och bara går uppåt. Då kommer hon mot vecket, vecket som formas uppe där inre och yttre blygdläpparna möts. Där ligger klitoris.

För den som utforskar sig själv ska det vara lätt att hitta rätt eftersom det är ett känsligt område. Den kan vara liten eller stor, det är olika.

– Klitoris kan vara i olika storlekar, för vissa är den pytteliten och för andra är den större – alla med vagina har klitoris om de inte är omskurna, säger Hammarström.

Hon påpekar också att det kan ta lite tid att lära sig, men att det blir enklare.

– Ju mer man har sex, ju mer lär man sig, det tar många år och går inte över en natt.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!