Här riskerar turisterna livet – för den ultimata bilden

Pedra da Gávea i Rio de Janeiro har blivit ett populär plats för turister att ta bilder.


Det finns många anledningar att besöka Rio de Janeiro. Dock verkar de klassiska anledningarna som att delta i karnevaler eller dansa runt på Copacabana ha bytts ut mot en ny trend – att riskera livet för en snygg bild.

Toppen av Berget Pedra da Gávea har blivit en nytt favoritmål för våghalsar och fotoentusiaster. Berget är över 800 meter högt och sluttar rakt ner i Atlanten, vilket skapar de perfekta förutsättningarna för en given like-raket.

Toppen av Pedra da Gávea ligger på 257 meter över havet. Där har du sikt över havet, nationalparken och staden nedanför. Resan dit gör du antingen med de erfarna turistledarna eller på egen hand. Det tar runt tre timmar att nå toppen, vägen dit utlovar både regnskog och en hel del bergsklättrande.


Enligt Huffington Post så menar besökarna att det är lika läskigt som det ser ut. "Det är ingen illusion." berättar Julianna Oliveira från bilden ovan. "Man måste vara väldigt försiktig".

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Skulle du vilja besöka Pedra de Gávea?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.

Kopplades till gäng – slutar på Trafikverket

1 timme sedan
En it-tekniker på Trafikverket i Borlänge avslöjades ha kopplingar till gängkriminalitet och väljer nu att sluta på sitt jobb, rapporterar P4 Dalarna.