Den här personen hade vid tillfället då bilden togs ingen aning om hur nära lilla Mew faktiskt kanske kan befinna sig, om en ska tro på den här teorin. Vilket en gärna vill. (Bilden är ett montage, tagen precis i trakterna där Mew misstänks bo)
1 av 3
Den här personen hade vid tillfället då bilden togs ingen aning om hur nära lilla Mew faktiskt kanske kan befinna sig, om en ska tro på den här teorin. Vilket en gärna vill. (Bilden är ett montage, tagen precis i trakterna där Mew misstänks bo) - Foto: TT BILD / Nintendo (montage)
Mew och hens utveckling, Mewtwo. <3
2 av 3
Mew och hens utveckling, Mewtwo. <3 - Foto: Nintendo
Ur loggboken i spelet.
3 av 3
Ur loggboken i spelet. - Foto: Nintendo

Är det här svaret på alla tränares stora fråga: Var är Mew?

Ledsnat på hysteriskt flaxande Zubat, vresiga Rattata och tröttsamma Spearow? Förbered dig på en rejäl utflykt om du vill fånga söta Mew.


Nyheter24 kunde nyligen rapportera om Nick Johnson, världens första Pokémon Go-mästare som faktiskt fångade alla. Nästan.

För det visade ju sig att han inte riktigt kunde fånga alla, då några Pokémon är geografiskt bundna till olika specifika världsdelar. Och vissa andra har ingen sett till alls (än).

Articuno, Zapdos, Moltres, Mewtwo och Mew de är riktiga dyrgriparna, som ingen verkar ha sett skymten av än. Men spelets kodning visar att de faktiskt finns inprogrammerade där.

Ditto i sin tur verkar inte ens finnas med i spelets nuvarande version. Det återstår att se om hen dyker upp i framtiden, vilket vi såklart hoppas på.

Den stora frågan är nu alltså var sjutton en kan tänkas hitta dessa rares. Brittiska Unilad verkar ha knäckt gåtan, eller i alla fall ha fått upp ett riktigt bra spår.

Bildkälla

Erfarna Pokémon Go-spelare har säkert noterat att alla olika Pokémon verkar vara placerade främst i sina naturliga miljöer. Exempelvis är det mer sannolikt att du hittar en Magikarp eller en Goldeen i närheten av badstranden, än bland råttorna och sparvarna inne i stan.

Med den här kunskapen i bakhuvudet borde Mew alltså rimligtvis återfinnas i sin naturliga miljö, hur naturligt det nu kan bli för en mikroskopiskt liten kattliknande varelse med rosa hår och korta små armar.

Bildkälla

Med hjälp av en liten nostalgitripp kan kanske den mest hängivna Pokémontränaren minnas hur Mew faktiskt introducerades i Game Boy-spelet i begynnelsen.

Bildkälla

Jo, det var nämligen i the Pokémon Mansion på Cinnabar Island, där en gammal Pokémonforskare bodde. I forskarens journaler som du som spelare kunde läsa, så stod all information en behöver veta om lilla Mew.

Och här står det ju faktiskt att Mew härstammar från djungeln, långt inne i landet Guyana i Sydamerika.


Med andra ord, dags att packa resväskan. För det här lär ju helt klart vara varje seriös Pokémonmästare drömresemål framöver. Platsens fruktansvärda historia till trots.

Ångrar du ditt val av namn eller lag i Pokémon Go? Såhär lätt är det att byta. Och apropå Pokémonnamn, nu har folk till och med börjat ge sina nyfödda barn namn efter figurerna i det omåttligt populära spelet.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du fångat någon riktigt sällsynt Pokémon?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.

JO granskar tredje Kinberg Batra-rekrytering

Justitieombudsmannen (JO) granskar ytterligare en rekrytering kopplad till Anna Kinberg Batra och länsstyrelsen i Stockholm, rapporterar Aftonbladet.