Hultsfreds kommun gjorde en reklamfilm – nu kan internet inte sluta skratta

”Hultsfred, baby!” Det här är både genialt och väldigt märkligt.


Vi vet alla hur det är, små orter på svenska landsbygden vill locka folk. Det blir lätt att man gör en film som ska visa upp allt det där fina i kommunen. Att reklamfilmer funkar vet alla, till exempel när Åhléns ville att män skulle klä sig som kvinnor.

Precis så tänkte Hultsfreds kommun och frågade humorgruppen Infallet från Skåne. Kanske var det just det faktum att gruppen inte kom från Hultsfred som gjorde slutresultatet så… speciellt.

”There´s music in the air” hade premiär på kommunens Facebooksida under tisdagen och responsen blev enorm och omedelbar. Folk skrattade och skrattade, men samtidigt älskade många den märkliga videon.

– Vi har fått mest positiva reaktioner, många gillar att vi kan göra en kommunfilm med glimten i ögat och där vi driver med oss själva, säger Malin Albertsson som är Turism- och informationschef i Hultsfred till Nyheter24.

På bara några dygn har klippet setts av över 220 000 personer och har nästan 2000 delningar. Det är mycket för en Facebooksida som bara har 3000 likes.

Med klippet, som också finns på Youtube, vill man locka människor att flytta till kommunen. Det man lockar med är färg-tv, en tant som dricker te och bänken som 50 cent kanske suttit på.

– Många känner nog igen sig och jag hoppas folk vill flytta hit eftersom vi faktiskt kan driva med oss själva i Hultsfred, skrattar Malin Albertsson.

Nyheter24 älskar Hultfreds kommun!

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

Ryskt veto stoppar FN-övervakning av Nordkorea

Ryssland har stoppat förnyandet av en grupp FN-experter som övervakar internationella sanktioner mot Nordkorea.

Indiens opposition: Demokratin i fara

En knapp månad innan jättelandet Indien går till val har en av de ledande oppositionspolitikerna häktats. Flera protestmarscher har utlysts och en samlad opposition varnar för att demokratin står på spel.

Japansk blöjtillverkare satsar på vuxna

1 timme sedan
Antalet nyfödda barn i Japan är så få att en av landets blöjtillverkare väljer att hårdsatsa på sina vuxenprodukter i stället.

Ruttet påskägg för stockholmarna: Kommunchef tappade bort miljard

1 timme sedan
Nyheter24 har intervjuat Karin Wanngård, Socialdemokraternas finansborgarråd i Stockholms Stad om miljardförlusten i upphandlingen inom bland annat avloppssystemen under staden som tredubblats i pris från en halv miljard, till 1,4 miljarder. Chefen som godkände beslutet gick bakom ryggen på de valda politikerna. - Det som framkommit är oerhört allvarligt, säger Karin Wanngård, som får städa upp efter fadäsen.

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

1 timme sedan
Brokollapsen i Baltimore har chockat en hel värld. Risken för en liknande händelse i Sverige är nästintill obefintlig, enligt Raied Karoumi, professor i brobyggnad. Risken för att ett flygplan skulle krascha in i Öresundsbron är nog större än en kollision med ett fartyg, säger han.