Hjältegris räddar get från att drunkna

Geten är på väg att drunkna och skriker för sitt liv – då kommer hans vän till undsättning. "En hjältegris!".


Först "Babe" och sedan "Spider Pig" – nu har världen fått en ny älsklingsgris. Ett bedårande vackert Youtubeklipp, som spreds som en löpeld under torsdagen, visar hur en gris räddar en get från att drunkna.

Klippet är inspelat på en djurpark och användaren som lade upp klippet förklarar att geten fastnade med ena benet i leran under vattnet. Filmaren insåg snabbt allvaret i situationen och beordrade en gris att "hoppa i vattnet".

Grisen hoppade omedelbart i och satte kurs mot geten. På bara några sekunder för grisen sin kompis i säkerhet – och en given Youtubesuccé är skapad.

"There he is, the hero pig", säger filmaren efteråt.

Se den heroiska prestationen här:


/
Get
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Upptäckt: Hundra gånger mer plast på havets botten

Asienbörser backar rejält

Det var stora nedgångar i index på ledande börser i Asien i den inledande tisdagshandeln, mest beroende på skiftande signaler om den kinesiska ekonomin. Medan tillväxtsiffran för årets första kvartal var högre än väntat, 5,3 procent, överraskade siffrorna för detaljhandel och industriproduktion negativt.

Man dömd för mushot mot politiker

En man i 50-årsåldern har dömts för ofredande och olaga hot efter att han placerat en död mus, spetsad på ett pappersspjut, utanför dörren hos en högt uppsatt politiker i Östergötland, rapporterar P4 Östergötland.

Zelenskyj efterlyser samma hjälp som gavs Israel

1 timme sedan
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vädjar till allierade i väst att visa samma enighet gentemot Ukraina som uppvisades under Irans attack mot Israel. Intensiteten i ryska attacker kräver större enighet, säger han.

Kinas BNP växte mer än väntat

1 timme sedan
Den kinesiska ekonomin växte med 5,3 procent på årsbasis under det första kvartalet i år, mer än förväntat, enligt kinesisk officiell statistik.

Polis sköt när man greps efter mordförsök

2 timmar sedan
Sent på måndagskvällen fick polisen larm från ett socialt boende i Upplands Väsby norr om Stockholm om en man som betedde sig hotfullt.