Den nya dockan som lär tvååringar att amma har fått föräldrar att rasa.
1 av 2
Den nya dockan som lär tvååringar att amma har fått föräldrar att rasa. - Foto: AP/Scanpix
Föräldrarna menar på att dockan sexualiserar leksaker för barn.
2 av 2
Föräldrarna menar på att dockan sexualiserar leksaker för barn. - Foto: AP/Scanpix

Här är dockan som får föräldrar att rasa

En ny docka från en spansk leksakstillverkare har fått föräldrar att se rött. Dockans funktion anses helt enkelt för sexistisk. Leksaken lär nämligen tvååringar att amma sina framtida barn.


Tillverkaren till försvar

Tillverkaren av den uppmärksammade dockan försvarar sig till Daily mail och påpekar att de har fått mycket positiv respons.

– Vi har fått massor av stöd från amningsorganisationer såväl som mammor och utbildningspersonal, säger Berjuan Toys talesperson Dennis Lewis till tidningen.

Snart är det jul och med julen kommer inhandling av julklappar. Julen kallas ofta för barnens högtid och konstigt är väl inte det med tanke på att de flesta julklappar som köps är just till barn. Men nu finns en ny julkapp på marknaden som får föräldrar att rasa.

Den spanska leksakstillverkaren Bejuan Toys har lanserat en docka som rört upp debatt bland föräldrar världen över. Dockan, "The breast milk baby", lär nämligen tvååringar att amma sina framtida barn, skriver Expressen.

Förutom själva dockan medföljer en bröstplatta som hängs runt halsen. På bröstplattan finns konstgjorda bröstvårtor som man ska föra dockans mun mot. Så länge man ammar dockan hörs ett sugande ljud från den. Skulle man glömma bort dockan börjar den gråta tills den får ammas igen.

Dockan har redan sålts i ett antal exemplar i Europa men på andra sidan atlanten, USA, retar den upp många föräldrar. Föräldrarna anser att den sexualiserar leksaker för barn. Även på Facebook har en grupp startats som heter "Against the breast milk baby" som än så länge har 361 likes.

Leksakens slogan lyder: "Bröstmjölksbäbisen låter unga flickor uttrycka sin kärlek och ömhet på det mest naturliga sättet som finns, precis som deras mammor!", enligt Expressen.

Kolla in reklamfilmen för dockan nedan och tyck till om leksaken. Tycker du detta är okej?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!