Bilen hade modifierats för att passa hundarna bättre.
Bilen hade modifierats för att passa hundarna bättre.

Se när hundarna klarar körprovet

Efter månader av intensiv tärning var det dags för det sista provet. Skulle det visa sig att man kan lära gamla hundar att sitta? Rättare sagt: Kan de sitta och köra bil?


Monty och Ginny

Även hundarna Monty och Ginny fick lära sig att köra. Tack vare den enorma succén som de körande djuren gjort på internet har många hört av sig till djurhemmet där de bor och varit intresserade att adoptera dem.

NYA ZEELAND. Nyheter24 har tidigare skrivit om hur djurtränaren Mark Vette lärt tre hundar, som lämnats in till ett djurhem, att köra bil.

Det hela är en del av en kampanj som ska visa att det inte är några problem med att adopera en hund och att "man visst kan lära gamla hundar att sitta".

– Ibland tror folk att bara för att djuren har hamnat på ett hem så är de sämre än andra djur, säger Christine Kalin på Nya Zeelands sällskap för djur.

Hundarna har tränat i flera veckor innan de fick köra en bil som modifierats för att passa dem bättre.

Nu har de testats på sina körkunskaper. Först ut var den tio månader gamla Porter, en bearded collie. Han klarade provet och kan nu titulera sig som en körande hund, skriver Australia Network News.

Se när hunden Porter kör bil:


Se när hundarna tränades:

/
Kor
/
Bil
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

Han bor mitt i USA:s gränskris

Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.

Ny abortlag kan få stöd i Norge

1 timme sedan
Det har varit osäkert om regeringens förslag till ändring i abortlagstiftningen i Norge kommer att få majoritet i stortinget. Men det krävs bara fem röster – och nu meddelar fem representanter från Fremskrittspartiet att de kommer att rösta för, skriver NRK.