Skulle köpa pudlar – fick illrar på steroider

En djurförsäljare i Buenos Aires har hamnat i blåsväder efter att ha sålt illrar som pudlar.


Iller

Illern är ett mårddjur som förekommer i större delen av Europa. 

Djuret är mellan 30 och 45 centimeter och kan väg upp till 1,5 kilo. 

BUENOS AIRES. På en marknad erbjöd djurförsäljaren både chihuahuor och pudlar till förmånliga priser. Problemet? Djuren han sålde var inte hundar – utan illrar som fått steroider sedan födseln för att likna hundar.

Bluffen uppdagades först när en köpare tog sin nyinköpta "hund" till veterinären och fick beskedet att djuret – som han köpt för strax över 1 000 kronor – i själva verket var en iller.

Den märkliga djurbluffen har uppmärksammats av flera amerikanska och brittiska tidningar, däribland Huffington Post. Enligt tidningen har liknande djurbluffar tidigare avslöjats i området.

Se ett nyhetsinslag om händelsen här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Argentina vill ha Irans inrikesminister gripen

Förlust för SJ – skyller på vädret

Statliga tågoperatören SJ gjorde en förlust på 74 miljoner kronor under första kvartalet, vilket kan jämföras med en vinst på 48 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Älvsbyn rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 374, Bredsel.", skriver polisen på sin hemsida.

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Postnords vd Annemarie Gardshol tjänar 935 000 kronor i månaden. Hennes höga lön och extrema löneökning har fått hård kritik från brevbärarna. "Hur rättfärdigar hon sin lön", skriver de i ett upprop.

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

1 timme sedan
Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

1 timme sedan
Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.