Banan och hummer stal konst - fångades på film

En hummer och en banan misstänks för att ha stulit en dyrbar skulptur. Eller i alla fall männen som dolde sig i kostymerna.


University of Noth Carolina

UNC, University of North Carolina, grundades redan 1789 och är därmed ett av USA:s äldsta universitet. 

2009 hade universitetet över 200 000 studenter.

NORTH CAROLINA. Ett aprilskämt som slog lite fel eller bara en vanlig simpel stöld? Det frågar man sig på University of North Carolina efter att fyra män natten mellan den sista februari och den första april tog sig in i ett hus tillhörande studentkåren och stal en skulptur värd över 6 000 kronor. 

Ingenting var egentligen speciellt ovanligt i den historien, utom möjligtvis att de tog sig in genom en olåst dörr, förutom det faktum att två av männen var utklädda. Och då pratar vi inte rånarluvor. En av männen ser ut att vara maskerad till en banan, en annan till en hummer. De andra två var helt omaskerade.

Fortfarande inte hittade

Trots övervakningsfilmen, och tjuvarnas bristfälliga maskering, har polisen över två veckor efter stölden fortfarande inte hittat de misstänkta. Frågan är vad som väntar om de blir funna?

– Vi ser på det som en kriminell händelse, och utesluter inte att det kan gå vidare till åtal. Men det får vi komma överens om tillsammans med studentkåren, säger Randy Young från UNC till ABC.

Se ett nyhetsinslag om inbrottet här:

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!