Microsoft hånar Apple och Samsung i ny reklamfilm

Ett sätt att sälja många mobiltelefoner är att göra bra produkter. Ett annat kanske kan vara att håna konkurrenterna?


Nödvändig reklam

Enligt Mashable sålde Nokia fem miljoner exemplar av sin modell Lumia under första kvartalet i år, jämfört med Apple som sålde 37,4 miljoner iPhones och Samsung som sammanlagt sålde runt 70 miljoner mobiltelefoner sammanlagt.

Microsoft och Nokia verkar ha tröttnat på att vara mobilmarknadens strykpojkar. För att ändra på den saken levererar man nu en ny reklam som förlöjligar användare av de betydligt mer framgångsrika konkurrenterna från Apple och Samsung.

Reklamfilmen skildrar ett bröllop och de kontroverser som eventuellt kan uppstå mellan användare av just de två giganterna på marknaden och målar upp bilden av Nokia som den pigga uppstickaren.

Ingen ny taktik

Det är inte direkt första gången som de olika företagen hånar varandra. Apple drev länge olika reklamkampanjer för att visa sig snabbare, snygga och modernare än Microsoft. Samtidigt så har även Samsung tidigare anammat taktiken och släppt ett antal reklamfilmer som hånat Apple, bland annat med en reklamfilm som visades under Super Bowl 2012. 

Se den nya reklamen här:

Se en samling av reklamfilmer från Apple som hånar Windows:

Se Samsungs Super Bowl-reklam här:

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Israel ska ha träffat mål i Iran

Nu börjar världshistoriens största val

En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.

Bank nekade gravid provanställning

En kvinna som sökte anställning i kundtjänsten till en bank nekades provanställning på grund av graviditet.

Två gripna efter skottlossning

En man och en kvinna i 40-årsåldern greps under natten till fredagen efter en skottlossning mot en port i centrala Sundsvall. Enligt polisen är det enstaka händelse utan koppling till gängkonflikter.

Över hundra döda i stora översvämningar

Flera dagars kraftiga översvämningar i Pakistan och Afghanistan har krävt minst 130 liv.

Mamma i Afrika har 130 gånger större risk att dö

1 timme sedan
Afrikanska kvinnor har 130 gånger större risk att dö av komplikationer i samband med graviditet och förlossning än en kvinna i Europa eller Nordamerika, visar en ny FN-rapport. Och framstegen gällande mödradödligheten världen över har stannat av.