Hon kunde inte tro sina ögon när hon såg boten.
1 av 4
Hon kunde inte tro sina ögon när hon såg boten. - Foto: Montage
Det är förbjudet i Kalifornien att köra bil med en "monitor som är synlig för föraren".
2 av 4
Det är förbjudet i Kalifornien att köra bil med en "monitor som är synlig för föraren". - Foto: Faksimil Google Plus
Den nya versionen av Google Glass.
3 av 4
Den nya versionen av Google Glass.
Här är den gamla.
4 av 4
Här är den gamla. - Foto: AP / TT BILD

Körde bil med Googles glasögon – bötfälls

Om nya Google Glass skulle slå stort i världen finns det ett gryende problem – i trafiken. Nu har den första personen bötfällts för att ha kört bil med Google-glasögon.


Släpps snart till allmänheten?

Som Nyheter24 skrev tidigare i veckan tyder nu mycket på att en bredare lansering av Google Glass är på väg. Till att börja med ska alla "explorers" få rekommendera fyra vänner var till att testa glasögonen – om dock ännu kostar 9 500 kronor.

SAN DIEGO. Cecilia Abadie är historisk. Hon blev den första personen någonsin att få böter för att ha kört bil med Google-glasögon på sig. På tisdagen stoppades hon av polis i San Diego.

Eftersom Abadie är en av de utvalda "explorers" som testar Google Glass har hon givetvis ett Google Plus-konto. Där uppmanades hon av flera att ta strid mot trafikboten.

"Vi måste reda ut det här!", skrev hon själv i kommentarsfältet.

Experten: "Bryter mot lagen"

Enligt lagen är det förbjudet att köra bil med en "monitor som är synlig för föraren" – vilket alltså utesluter det mesta med en skärm. GPS:er och liknande är dock undantagna – vilket kan bli ett kryphål för Abadie om hon väljer att ta strid. Google-glasögonen innehåller nämligen liknande funktioner som en GPS.

Advokaten Mitchell Mehdy, som brukar kallas "Mr Ticket" eftersom han är expert på dessa frågor, menar dock att polisen som stoppade Abadie gjorde rätt.

– Jag tror att lagstiftningen är tillräckligt bred för att säga att detta bryter mot den, säger han till CNN.

Körde för fort

Abadie hävdar att glasögonen var helt avstängda under bilfärden. Hon kommer även att få böta för att hon körde cirka 16 kilometer i timmen över hastighetsgränsen.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!