En ovanlig begravning.
1 av 3
En ovanlig begravning. - Foto: Ap
Georgina Chervony Lloren verkar ha älskat sin gungstol ända in i döden.
2 av 3
Georgina Chervony Lloren verkar ha älskat sin gungstol ända in i döden. - Foto: Ap
Enligt hennes dotter var gungstolen en önskan från henne själv. Ja, vem skulle annars ha kommit på något liknande?
3 av 3
Enligt hennes dotter var gungstolen en önskan från henne själv. Ja, vem skulle annars ha kommit på något liknande? - Foto: Ap

Här vilar tanten i sin gungstol – på sin egen begravning

Tänk vad mycket en tant kan älska sin gungstol.


Annorlunda begravning

När femåriga Brayden dog bestämde sig hans mamma för att hedra honom på bästa sätt – med en superhjältebegravning.

PUERTO RICO. Att människor önskar specifika låtar som ska spelas på sin begravning är inget ovanligt. Att människor önskar få sitta i en gungstol under sin begravning är däremot lite mer udda. 

Georgina Chervony Lloren, 80 år från Puerto Rico hade precis den önskan. I måndags hölls en begravningsceremoni för henne.

Klädd i sin vita bröllopsklänning

Förutom att sitta i en gungstol prydd med röda kuddar var hon klädd i sin vita bröllopsklänning. Samma som hon bar när hon gifte sig med sin andra man för 32 år sedan, skriver brittiska Metro.

Lloren dog av naturliga orsaker och på sin begravning närvarade bland annat hennes dotter Miriam Chervony som kunde bekräfta att gungstolen faktiskt var en önskan från mamman, skriver Metro.

Begravning i boxningsringen

Begravningsbyrån Marin Funeral Home Puerto Rico anordnade begravningsceremonin och har blivit kända för att ta sig an annorlunda önskemål. 

I vintras placerade de en avliden boxare matchklädd i en boxningsring och under en likvaka för fyra år sedan placerade de en död man framåtlutad på sin käraste ägodel – en motorcykel.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Två gripna för mordförsök i Bredäng

Norrmän hamstrar ägg i Sverige

Det råder äggbrist i Norge – och många korsar därför gränsen för att ladda upp inför påsken. De frågar direkt när de kommer in: "Har ni ägg?", säger Patrik Zäll, butikschef för Nordby Supermarket.

Så kan kriget fortsätta trots fördömanden

Världssamfundet har satt ned foten om en vapenvila, åtminstone på pappret. Säkerhetsrådets krav lämnar tolkningsutrymme och har åsidosatts förr. Israel fortsätter att bomba Gazaremsan.

Japan återupptar Unrwa-stöd

1 timme sedan
Japan är i färd med att återuppta sitt stöd till FN:s krisdrabbade hjälporganisation för palestinska flyktingar, Unrwa – som koordinerar närapå alla hjälpsändningar till Gaza – meddelar landets regering.

Påven kysste kvinnliga interners fötter

1 timme sedan
Påve Franciskus markerade i år skärtorsdagens ankomst genom att tvätta och kyssa tolv kvinnliga interners fötter i ett fängelse utanför Rom.

Lite uppåt i Asien

1 timme sedan
Det var omkring en halv procent upp för ledande börsindex i Japan och Kina i fredagens inledande handel, en dag då börsen i Hongkong har helgstängt.