Tror du på UFO?
1 av 3
Tror du på UFO? - Foto: Montage
Hur tror du att utomjordiska varelser ser ut?
2 av 3
Hur tror du att utomjordiska varelser ser ut? - Foto: AP
Hade du velat träffa en utomjordisk varelse?
3 av 3
Hade du velat träffa en utomjordisk varelse? - Foto: Wang kunlin

Nasa: "Snart har vi kontakt med utomjordingar"

Har du alltid trott att UFO är en bluff? Håll i hatten, snart kommer vi ta reda på vilka ”de” är.


Ufo på månen

Bor det en konspirationsteoretiker i dig? Då kommer du att älska det här. Ett Youtubeklipp sprids nu på nätet om vad som skulle kunna vara ett UFO, eller är det kanske en hemlig månbas?

USA. Forskare tror på att vi inte är ensamma i universum. Dessutom förutspår de att inom 20 år kommer vi ta reda på vem vår närmaste granne är.

Främmande liv

Enligt Nasa finns det omkring 100 miljoner världar i vår galax som skulle kunna ha ett främmande liv. Forskare säger att det finns stor chans att det främmande livet finns strax utanför vårt solsystem, skriver Mirror.

– Någon gång inom snar framtid, kommer människor att kunna peka på en stjärna och säga att stjärnan är samma planet som jorden, säger Sara Seager, amerikansk professor i planetarisk vetenskap och fysik under en konferens i Washington.

Många tecken hittades

Mars och flera månar i vårt solsystem har varit i fokus för sökandet efter utomjordiskt liv sedan många år tillbaka. Med hjälp av nya teleskop som sändes till rymden öppnades mer och mer möjligheter. Sedan år 2009 har teleskopet Kepler hittat miljarder planeter i vår galax. Dessutom har Kepler hittat den första planeten som har samma storlek som jorden och som kretsar runt den beboeliga zonen, som är platsen där flytande vatten kan existera. Och enligt forskare kommer vi inom 20 år ta reda på om och i så fall var ett främmande liv finns.

– Det är inom räckhåll att upptäcka något som kommer att förändra världen för alltid, säger Matt Mountain, rymdteleskopexpert till Mirror, och fortsätter:

– Tänk er ögonblicket då vi hittar potentiella tecken på liv.

Ufo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Dansk flygplats evakueras – efter bombhot: "Gör allt vi kan"

Polisen i Umeå rapporterar om trafikolycka

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på länsväg 363, Hissjö.", skriver polisen på sin hemsida.

Västeråsattacken troligtvis inte planerad

Tre äldre kvinnor och en tonårspojke attackerades i centrala Västerås under fredagen. Varför är fortsatt oklart. I nuläget är det inget som tyder på att det är en planerad händelse, säger Robin Simonsson, vid Åklagarmyndigheten till TT.

AI kliver in i Instagram och Facebook

1 timme sedan
Meta lanserar sin största AI-satsning hittills, när bolagets assistent kliver in i Facebook, Messenger, Instagram och Whatsapp. Men Sverige får vänta.

"Sträck på dig" – förhandla med banken

1 timme sedan
Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

1 timme sedan
Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.