Spindelmannen slogs med poliser i New York

Det är inte varje dag som man hör att Spindelmannen och polisen slåss mot varandra.


Batman: "Han är oskyldig"

Alla köper dock inte polisens historia.

Batman till exempel.

Eller José Martinez, som han heter när han inte är utklädd till Batman.

Han säger till New York Post att polisen trakasserat flera av de som jobbar utklädda på Times Square och att det var polisen som gick till attack.

– Polismannen tog tag i hans nacke och försökte strypa honom, helt utan anledning, säger han till New York Post.

Hans berättelse stöds också av Mimmi Pigg – eller "Maria" som hon heter egentligen.

NEW YORK. Den riktiga Spindelmannen är ju känd som en brottsbekämpare och rent allmänt en rätt hyvens kille. Det verkar inte riktigt den falske Spindelmannen Junior Bishop vara.

Han befann sig på Times Square i New York där han lät sig bli fotograferad tillsammans med besökare för en större slant än vad som kan anses vara skäligt – i alla fall enligt en polis på platsen, skriver New York Post.

När polisen då bad Spindelmannen / Bishop att identifiera sig svarade han med att be polismannen "dra åt helvete" och meddelade på ett ganska otrevligt sätt att det inte var något som polisen hade med att göra.

Misstänks för våld mot tjänsteman

Detta ledde föga förvånande till att polisen bestämde sig för att gripa den utklädde mannen – som då började slå mot en av poliserna, skriver New York Post. Med hjälp av tillskyndande andra poliser lyckades de dock få ner Bishop på marken, handboja honom, samt kalla honom ett antal fula ord.

Allt filmades av ett vittne och Bishop misstänks nu för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd, skriver New York Post.

Se slagsmålet här:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!